Netherlands

‘Oproep van Engel is onacceptabel en onverantwoord’

De oproep van Willem Engel van actiegroep Viruswaarheid om een verpleeghuis te bestoken met telefoontjes is onacceptabel en onverantwoord, zegt een woordvoerder van branchevereniging van zorgorganisaties ActiZ.

Woonzorgcentrum Guldenakker in Goirle ging onlangs opnieuw dicht wegens meerdere coronabesmettingen. Engel deed hierop de oproep op Facebook om het verzorgingshuis te bellen. De oproep leidde tot dagenlange scheldpartijen tegen telefonisten en zelfs doodsbedreigingen.

„Zorgmedewerkers in de ouderenzorg werken dag en nacht keihard, juist om te voorkomen dat instellingen moeten worden gesloten”, zegt de woordvoerder van ActiZ. Het is volgens hem aan het begin van de coronacrisis ook een aantal keren voorgekomen dat zorgmedewerkers werden bedreigd.

Een woordvoerster van Guldenakker laat weten geschrokken te zijn, maar meldt dat er geen aangifte wordt gedaan. „Dit soort extreme situaties van sluitingen leveren extreme emotionele reacties op. We doen geen aangifte”. Het woonzorgcentrum is inmiddels weer open.

Football news:

Metz forward Gyan is de beste speler in Ligue 1 in September. Hij is de leider van de goalscoring race
Miranchuk kan in bijna elke club ter wereld spelen. Ex-middenvelder Loko Drozdov over Atalanta nieuwkomer
Bale op Tottenham start: ik ben nog niet helemaal klaar. Ik probeer in vorm te komen
Ex-Barca coach Sethien kan het overnemen in Palmeiras
Fonseca ongeveer 2:1 met jonge jongens: gaf een pauze aan sommigen. Nu Roma zal zich richten op Milaan
Hoogtepunt van de maand: de Rangers vooruit scoorde van 50 meter (het verste doelpunt in de geschiedenis van de Europa League). Gerrard zegt dat hij nog nooit iets mooiers gezien heeft dan pure waanzin
Mourinho op 3:0 met LASK: moeilijke tegenstander, maar Tottenham speelde zo dat de overwinning leek gemakkelijk