Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Oppermachtige Fem van Empel wint WK veldrijden in Hoogerheide

Fem van Empel heeft zaterdag met grote overmacht het WK veldrijden in Hoogerheide gewonnen. De 20-jarige geweldenaar uit Sint-Michielsgestel maakte halverwege de wedstrijd het verschil door een grote voorsprong te nemen op haar concurrenten. Het is de eerste keer dat Van Empel bij de senioren wereldkampioen is geworden.

Direct na de start in Hoogerheide nam Van Empel te leiding. Maar echt los komen van medefavoriet Puck Pieterse uit Amersfoort lukte aanvankelijk niet.

SuperFem
Na enkele speldenprikjes van Van Empel en twee foutjes van Pieterse sloeg 'SuperFem' halverwege de wedstrijd een groter gat. Op het snelle parcours van 3,1 kilometer lang bedroeg de voorsprong lange tijd zo'n twintig tot dertig seconden. Hierdoor kreeg het Brabantse publiek dat massaal naar Hoogerheide was afgereisd, waar voor haar geld.

Uitgebreid feestje
In de slotrondes kwam de zege van Van Empel niet meer in gevaar. Ze hield Pieterse ruim achter zich, waardoor ze in de slotmeters een uitgebreid feestje kon vieren, voor ze haar handen als wereldkampioen in de lucht gooide.

Van Empel werd voor de race al als grote favoriet bestempeld. Dit nadat ze de zeges tijdens het veldritseizoen aan elkaar reeg. Zo werd ze drie maanden geleden al Europees kampioen bij de vrouwen.

Kijk live mee
Omroep Brabant zendt het WK veldrijden bij de vrouwen en mannen dit weekend live uit. Zondag starten de mannen met favoriet Mathieu van der Poel om drie uur 's middags.

Kijk hier live mee:

Wachten op privacy instellingen...