Netherlands

Opnieuw onlusten in Amerikaanse steden

Opnieuw zijn veel Amerikaanse steden het toneel van protesten en weer komt het daarbij veelal tot geweld. Betogers trekken zich niets aan van de avondklok die is ingesteld in veel steden, zoals Chicago, Miami, Los Angeles, Philadelphia en Atlanta.

De onrust begon in Minneapolis, waar maandag de zwarte arrestant George Floyd overleed door politiegeweld. Het leidde tot protesten tegen racisme bij de politie, eerst in Minneapolis maar later ook in andere Amerikaanse steden.

De afgelopen dagen werden de betogingen steeds grimmiger. Ze liepen uit op plunderingen, brandstichtingen en vernielingen. Om nieuwe rellen te voorkomen, hebben burgemeesters uitgaansverboden ingesteld en is in een aantal staten de nationale garde ingezet.

Nu is geweld uitgebroken in onder meer Philadelphia, waar zeker dertien politieagenten gewond zijn geraakt. Ook in Los Angeles kwam het tot botsingen tussen agenten en "Black Lives Matter" scanderende demonstranten.

Wat we nu zien op de straten van onze steden heeft niets te maken met rechtvaardigheid of vrede.

President Trump herhaalde vandaag op een persconferentie dat de dood van Floyd een grote tragedie is. Tegelijkertijd benadrukte hij dat dat geen aanleiding mag zijn voor mensen om naar aanleiding daarvan te gaan "plunderen, roven, aanvallen en bedreigen". Trump wees met name naar "linkse anarchisten".

"We steunen het recht van vreedzame demonstranten", zei de president. "Maar wat we nu zien op de straten van onze steden heeft niets te maken met rechtvaardigheid of vrede."

Football news:

Sarri Pro 2:2 met Atalanta: we speelden met een van de beste teams in Europa op dit moment
Pep Guardiola: Manchester City heeft een plaats gewonnen in de Champions League op het veld. Ik hoop dat de UEFA ons toestaat te spelen
Atalanta breidde hun onverslagen streak uit tot 14 wedstrijden en staat op de derde plaats in de Serie A
Ronaldo scoorde zijn 27e doelpunt in de Serie A, waarmee hij een penalty maakte in de wedstrijd tegen Atalanta. Immobile heeft 29 ballen
Sterling scoorde 27 goals voor het seizoen en brak zijn record. Hij scoorde een hattrick tegen Brighton
Drie Atalanta spelers hebben 15+ goals gescoord in de Serie A seizoen. Dit is het beste resultaat sinds 1952
Setien op het titelgevecht: Barcelona doet alles wat mogelijk is, maar Real Madrid wint alle wedstrijden