Netherlands

Opnieuw Canadees ter dood veroordeeld in China

Diplomatieke rel Een Chinese rechter heeft de Canadees Xu Weihong ter dood veroordeeld voor het produceren van drugs. Het is de derde Canadees die dit vonnis krijgt in China in twee jaar tijd.

Een Canadese man is donderdag ter dood veroordeeld in China voor het produceren van drugs. Dat oordeelde de Chinese rechtbank van Guangzhou donderdag, melden internationale persbureaus. Wat Xu Weihong precies zou hebben gedaan, is onduidelijk.

In 2019 veroordeelde de Chinese rechter ook al twee Canadezen tot de doodstraf voor drugsdelicten. In januari 2019 kreeg Robert Lloyd Schellenberg het vonnis in hoger beroep. Hij werd in 2016 veroordeeld tot 15 jaar cel, daar ging de openbare aanklager drie jaar plotseling tegen in beroep. In april 2019 werd de Canadees Fan Wei ter dood veroordeeld. De straf is nog niet uitgevoerd omdat beide mannen bezwaar hebben aangetekend.

De zware vonnissen houden volgens de persbureaus mogelijk verband met een diplomatieke rel tussen China en Canada, die begon met de aanhouding van de Chinese Huawei-bestuurder Meng Wanzhou in Vancouver. Deze arrestatie vond in opdracht van de Verenigde Staten plaats in december 2018. Meng heeft volgens de VS het Amerikaanse handelsembargo te hebben geschonden, door Amerikaanse technologieën aan Iran te leveren. Zij zit in Vancouver onder huisarrest in afwachting van uitlevering aan de VS.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi