Netherlands

Opiniepeiling Maurice de Hond: Voor het Forum is de kans verkeken om van een zwakke VVD te profiteren

 
   

Vrijdag is al vastgesteld dat door de ontwikkelingen van de afgelopen week het aantal zetels van FVD in onze peiling is gedaald naar 3 zetels (-5). De partij die hier het meest van profiteert is PVV (+4).

Ongeveer een derde deel van degenen, die nu aangeven FVD te stemmen met Baudet als lijsttrekker, zouden dat ook doen als Eerdmans of Nanninga de lijsttrekker zou zijn.

Er kan gesteld worden dat het eigenlijk niet veel meer uitmaakt wat er uit de interne strijd bij FVD precies komt, een beter resultaat op 17 maart a.s. dan 3 à 4 zetels lijkt onhaalbaar. Met Baudet of met Eerdmans of Nanninga, dat maakt eigenlijk weinig uit. En als Eerdmans en Nanninga een nieuwe partij zouden oprichten dan zal die partij ook geen hogere score halen dan 2 à 3 en die gaan ten dele ook nog af van FVD.

De partij die het meest profiteert van de nieuwe sterke neergang van FVD is de PVV. Andere partijen (maar dan in veel mindere mate) zijn: VVD, CDA, SP, SGP en Code Oranje.

Er wordt zeker door velen een ruimte gezien in het politieke spectrum tussen VVD en PVV, maar FVD lijkt geen kans te hebben die nog echt te gaan vullen. Nog steeds lijkt een score van 25 procent voor alle partijen rechts van de VVD een maximum score te zijn.

Alleen als de VVD fors zou gaan dalen is er een kans dat dan die 25 procent wordt overschreden. Maar voor FVD lijkt de kans verkeken te zijn daarvan te profiteren. De vraag is of de PVV dat dan wel zou kunnen en op een hogere score zou kunnen uitkomen dan de 28 zetels (18 pprocent) van vandaag.

Football news:

Inter staat bekend als Inter. Er is geen reden om er nog iets aan toe te voegen. Moratti op het veranderen van de naam van de club.Voormalig Intervoorzitter Massimo Moratti heeft gesproken over het opnieuw oprichten van de club. Er werd gemeld dat de Nerazzurri het logo en de naam willen veranderen voor de 113e verjaardag van de club. In plaats van Internazionale wordt de club Inter Milan genoemd. In de eerste jaren van mijn voorzitterschap gingen we eens naar Oostenrijk voor een bekerwedstrijd en op het scorebord schreven ze Inter Milaan. Ik herinner me dat ik met de directeur van de wedstrijd sprak en hen vroeg het woord Milaan te verwijderen, en ze deden het. Inter staat bekend alsInter. Er is geen reden om er nog iets aan toe te voegen vertelde Moratti Tuttosport
Laporta bij de verkiezingen: om Messi te laten blijven, moet de president zo snel mogelijk verschijnen. Het uitstel doet slechts
Schalke en Ajax zijn overeengekomen om Huntelaar
Zidane over de kritiek: het maakt niet uit of ik moe ben of niet. Niet alleen werkt de coach, er is veel achter de club
Barcelona om Messi ' s schorsing voor het slaan van atletische speler op het hoofd aan te vechten
Wenger op Ozil in Fenerbahce: hij heeft een warme omgeving nodig. Hij kiest altijd de juiste beslissing in het spel, en dit is briljant
Het bedrijf van Til Schweiger maakte een suikerdocumentaire over Schweinsteiger: geen enkele hot topic en helemaal geen Lama