Netherlands

Opinie | Bangmakerij heeft consequenties

De Nederlandse economie is in het afgelopen kwartaal met 8,5 procent gekrompen. Volgens macro-econoom en BNR-economiecommentator Kees de Kort is dat een logisch gevolg van de bangmakerij rond het coronavirus.

Opinie | Bangmakerij heeft consequenties
BNR

'Het is een gruwelijk cijfer. Maar ja, als je zelf de economie op slot zet, dan gaan er rare dingen gebeuren. En hoe langer dat duurt, hoe erger dat wordt', zegt De Kort. 'Mensen zijn bang gemaakt, bang om de deur om te gaan, bang om om te gaan met andere mensen, bang om iets te gaan doen.'

Luister ook | Kees de Kort | Voorlopig worden de problemen alleen maar groter

Lange weg naar herstel

De Kort denkt dat het herstel langzamer op gang gaat komen dan iedereen denkt. 'Mensen hebben wel geld, maar gaan het niet besteden. Hoe langer dit duurt, hoe minder snel het herstel op gang komt. Het derde kwartaal wordt niet beter, maar gewoon minder slecht.' Al is De Kort het er wel mee eens dat de steunmaatregelen de pijn hebben doen verzachten. Maar hij waarschuwt ook voor alle dingen die kapot zijn gemaakt door het stilleggen van onze economie, dat gaan we nog lang merken.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet