Netherlands

Openwaterzwemster Vermeulen kiest voor studie

Foto: ANP

Openwaterzwemster Esmee Vermeulen heeft besloten haar loopbaan te beëindigen. De 23-jarige zwemster gaat zich richten op haar maatschappelijke carrière.

Vermeulen begon haar loopbaan in het wedstrijdbad. Ze deed mee aan EK’s en WK’s op de korte- en langebaan. In 2017 besloot ze over te stappen naar het open water. Tijdens de Europese Kampioenschappen in Glasgow debuteerde ze bij een titeltoernooi. Ze behaalde een bronzen medaille op de 10 kilometer en goud op de 5 kilometer gemengde estafette. Tijdens de wereldkampioenschappen vorig jaar in Zuid-Korea slaagde ze er echter niet in zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio.

“Ik wil mijn droom om geneeskunde te studeren nu voorrang geven”, zegt Vermeulen op de website van de KNZB. “Ik wil alle coaches en begeleiders die een bijdrage hebben geleverd aan mijn zwemloopbaan ontzettend bedanken en ook mijn teamgenoten, met wie ik zoveel banen samen heb gezwommen en lief en leed mee heb gedeeld. Ik ga het zwemmen missen, maar verheug me ook op de wereld buiten de topsport.”

Football news:

Habib: in de finale van de Champions League zal PSG en Manchester City Spelen
Manchester City bood 63 miljoen euro aan voor Coulibaly
Trent wordt erkend als de beste jonge speler in de Premier League
Tuhelj tegen Nagelsmann in de halve finale, de Champions League is geweldig. Ze vertegenwoordigen de macht van Duitse coaches
Rivaldo: Ousmane Dembele is een goede optie voor Manchester United. Hij kan slagen in de Premier League
Arsenal kondigde de overplaatsing van Willian aan
De eerste Amerikaan van Leipzig heeft nooit gescoord in Europa en gisteren heeft hij Attico veroordeeld. Nagelsmann ziet hem als een leider