Netherlands

Op zoek naar bodemdieren op eilandje in Hofvijver Den Haag

Leven er bodemdieren zoals pissebedden, regenwormen en naaktslakken op het eiland in de Hofvijver in Den Haag? Die vraag wordt komende maandag beantwoord als onderdeel van de nationale Bodemdierendagen, die sinds vrijdag aan de gang zijn.

Bodemdieren zijn onmisbaar voor een gezonde bodem en de ontwikkeling van de natuur in stad en land. Sinds vrijdag zijn in heel het land tellingen bezig, die een beeld moeten geven van aantallen en soorten. Het is de vijfde keer dat de nationale Bodemdierendagen worden georganiseerd.

Maandag om 11.00 uur kanoën twee bodemdierenexperts samen met Tweede Kamerlid en bioloog Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren) naar het stukje land op de Hofvijver om een indruk te krijgen van het bodemleven aldaar. De waarnemingen tellen mee voor de officiële waarnemingen voor de Bodemdierendagen, die duren tot en met 7 oktober.

Football news:

Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
= = Clubcarrière = = Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League tegen Midtjylland. De 25-jarige middenvelder miste de start van het seizoen door blessure. Hij nam het veld voor de eerste keer sinds augustus
Lukaku heeft negen opeenvolgende wedstrijden gescoord in Europese competities. Hij heeft 10 goals in die tijd
Coach van Salzburg: we speelden beter en verdienden om Lokomotiv
Zidane is ongeveer 2:3 tegen Shakhtar: het spijt me voor de Real Madrid spelers, ze verdienden het niet
Marko Nikolic: met Salzburg waren de laatste 20-25 minuten covid football. De kansen waren in beide clubs, de hoofdcoach van de locomotief Marco Nikolche kampioenen. Waarom heeft niemand Soboslai op het moment met het eerste doel gedekt? Ongedisciplineerd gespeeld. Ik kan me niet herinneren dat Lokomotiv van de standaard is overgeslagen na mijn aankomst. Maar de klap was ook gek. Ik weet dat Soboslai een van de meest getalenteerde spelers in Europa is. Hij kon niet alleen gelaten worden
⚒ Shakhtar Reed Real Madrid voor een hele helft, schoot drie-en deed het! Maar voordat ik vertrok, verloor ik 10 mensen, maar Zidane zonder Ramos - niet erg. Oekraïense clubs Ik start de groepsfase van Europese competities met de grandees: Dynamo Kyiv op dinsdag duurde een hele helft met Juventus (eind 0:2), Zarya zal ontmoeten in de Europa League met Leicester, en Shakhtar ging naar Real Madrid. Vijf jaar geleden kregen de mijnwerkers 3-7 in totaal. Shakhtar heeft er drie naar Real Madrid verscheept in 42 minuten in het Santiago Bernabeu stadion in 42 minuten. Alle ballen bleken spottend te zijn: