Tussen Utrecht Centraal en Schiphol Airport rijden donderdag sinds 12.45 uur geen treinen. Ook op de trajecten richting Eindhoven en Rhenen is de treindienst ernstig verstoord.

De treinen kunnen niet rijden tussen Maarssen en Utrecht Centraal, waardoor het treinverkeer op het hele traject verstoord is. De vertraging bedraagt een half uur.

Reizigers tussen Schiphol Airport of Amsterdam Centraal en Tilburg/Eindhoven Centraal kunnen reizen via Rotterdam Centraal. Reizigers tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal reizen via Amersfoort Centraal.

Ook op andere trajecten vanuit Utrecht zijn verstoringen. Tussen Utrecht en Eindhoven rijden minder intercity's. De vertraging is een kwartier. Tussen Utrecht en Rhenen rijden geen sprinters, waardoor reizigers een uur langer onderweg zijn.

Door de vertragingen zijn de treinen richting Hilversum erg vol. De NS waarschuwt dat daardoor mogelijk een langere reistijd ontstaat.

De NS verwacht dat de verstoring op alle trajecten tot 14.30 uur duurt. De oorzaak van de verstoringen is een aanrijding.