Netherlands

Op déze plekken mogen kinderen nog langs de deuren voor Sint-Maarten

Sint Maarten

Over anderhalve week is het Sint-Maarten. Een feest waarbij kinderen met lampionnen langs de deur gaan voor snoepgoed. Maar kan het dit jaar wel doorgaan?

RTL Nieuws deed navraag bij de 25 veiligheidsregio’s in Nederland.

Jaar overslaan

Uit het onderzoek blijkt dat niet alle veiligheidsregio’s op één lijn zitten. Door de regio Noord-Holland Noord wordt Sint-Maarten sterk afgeraden. Hier is het risico onlangs opgehoogd naar zeer ernstig. Ook in regio Zuid-Holland-Zuid slaan ze een jaartje over. Utrecht laat het aan de inwoners zelf over: “We roepen iedereen op om zich af te vragen of de viering van Sint-Maarten dit jaar op 11 november wel een goed idee is” reageren ze.

Noordelijke regio’s

In het noorden van Nederland gaat Sint-Maarten vooralsnog wel door. Daar staat het risico nu op ‘ernstig’. Koen Schuiling, burgemeester van Groningen en voorzitter van de veiligheidsregio, zegt daarover: “Het feest waarbij kinderen met lampions langs de deuren gaan, kan doorgaan. Kinderen hebben immers maar een klein aandeel in de verspreiding van het virus, zeker buiten.” In regio Gelderland-Midden wordt geadviseerd om in kleine groepjes langs de deuren te gaan, met maximaal vier volwassenen. Ook vragen zij om alleen verpakte snoepjes aan te nemen.

Advies van de overheid

De veiligheidsregio’s die toestaan dat kinderen langs de deuren gaan, raden wel alle andere evenementen rond Sint-Maarten en Halloween af. De overheid adviseert om alleen met je eigen gezin of een vast groepje langs de deuren te gaan. Houd daarbij 1,5 meter afstand en organiseer geen activiteiten waarbij veel volwassenen bij elkaar komen.

Bron: RTL Nieuws Foto: Getty Images

Gerelateerde artikelen

Football news:

Napoli spelers kwamen in t-shirts met Maradona ' s naam en nummer 10 voor de Europa League wedstrijd
Daniele Bonera: Milan is blij met het spel met Rijsel en betreurt het resultaat
Neymar op Maradona: u zult altijd in onze herinnering blijven. Voetbal is u dankbaar
Als football een film was, zou Diego zijn hoofdpersoon zijn. Showsport lezers nemen afscheid van Maradona
Napoli fans hielden een vuurshow voor het stadion ter nagedachtenis aan Maradona
Maradona tekende documenten over balsemen en exposeren. De familie wist niet dat ex-Argentina striker Diego Maradona stierf aan een hartstilstand op 25 November. Volgens de journalist Hernan Castillo heeft de voetballer documenten ondertekend waarin staat dat hij na zijn dood moet worden gebalsemd en tentoongesteld. Er zij op gewezen dat de familie van Maradona dit pas in de laatste uren ontdekte en verrast was. Daarover is nog geen besluit genomen. Op dit moment vindt in het presidentieel paleis in Buenos Aires een afscheidsceremonie voor Maradona plaats. Het lichaam wordt in een gesloten kist gelegd
Zorc over de toekomst van Nederland: we hebben lange termijn plannen met hem