Netherlands

Oostenrijks dorpje ‘Fucking’ verandert naam naar ‘Fugging’

Oostenrijk De afgelopen jaren trokken talloze toeristen naar Fucking en werden de plaatsnaambordjes in het dorp bij herhaling gestolen.

Het woord ‘Fucking’ gaat verdwijnen van de landskaart van Oostenrijk. De gemeenteraad van het dorp met de opmerkelijke naam heeft deze week besloten dat het plaatsje vanaf 1 januari 2021 Fugging zal heten, melden Oostenrijkse media donderdag. Formeel is geen reden gegeven voor het besluit, maar waarschijnlijk heeft het te maken met de betekenis die het woord heeft in het Engels.

De afgelopen jaren trokken talloze toeristen naar het dorp om selfies te nemen met de plaatsnaambordjes. Deze werden ook herhaaldelijk gestolen, tot onvrede van de gemeenteraad. Enkele jaren geleden werd al besloten om de borden vast te lassen aan de bijbehorende palen en de palen in beton te plaatsen om de kans op diefstal te verkleinen.

Naast toeristen trok Fucking ook verschillende bedrijven. Zo is het Duitse biermerk Fucking Hell vernoemd naar het dorp en speelt het boek Bad Fucking zich af in het plaatsje. Ook ging de Britse presentator Jeremy Clarkson eens op bezoek in Fucking met zijn programma The Grand Tour. Voor deze serie bracht hij ook een bezoek aan andere plaatsen met aparte namen zoals Wank (aftrekken in het Engels) en Kissing.

Fucking, vanaf 1 januari dus Fugging, ligt in het westen van Oostenrijk, zo’n 35 kilometer ten noorden van Salzburg. Het dorp heeft zo’n honderd inwoners.

Football news:

Attetico President:we wisten altijd dat Suarez is de beste center vooruit in Europa
Mourinho op Bale: speeltijd is niet gegeven, moet worden verdiend
Tot voor kort poseerde Leo met Bartomeu en accepteerde miljoenen, maar toen stortte Barcelona in. Waarom?
West Ham heeft 33 miljoen euro geboden voor en-Nasiriyah. Sevilla weigerde West ham United in Januari de Sevilla Youssef al-Nasiri te verwerven. De Londenaren boden 33 miljoen euro samen met bonussen voor de 23-jarige Marokkaan, maar de Spaanse club weigerde, volgens Estadio Deportivo. Volgens een bron zal Sevilla aan het einde van het seizoen waarschijnlijk En-Nesiri verkopen om hun financiële situatie te verbeteren. West Ham, op zijn beurt, voor het sluiten van de winter transfer venster zal het aanbod te verhogen tot 40 miljoen. Met 12 doelpunten in 19 wedstrijden van het seizoen La Liga deelt en-Nesiri de kop in de goalscoring race met Luis Suarez (Attico). Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Gattuso op 1:3 met Verona: je kunt niet zo spelen als Napoli wil terugkeren naar de Champions League
Sobolev op tedesco in Spartak: misschien zullen we het seizoen goed eindigen, en hij zal willen blijven
Liverpool ligt dicht bij de transfer van de Engelse U16 striker Gordon voor 1+ miljoen pond.Liverpool is dicht bij de aankoop van Derby striker Kade Gordon. In de strijd voor de 16-jarige speler van het Engelse U16 jeugdteam liggen de Merseysiders voor op Manchester United en Tottenham, meldt The Telegraph. Volgens de bron wordt de overdracht van Gordon geschat op meer dan 1 miljoen pond. Hij maakte zijn debuut voor Derby op 29 December 2020 in de wedstrijd tegen Birmingham (4-0) in de 89e minuut