Netherlands

Oostenrijk weert nu toch buitenlandse ski-toeristen

De Oostenrijkse skigebieden gaan in de kerstvakantie open, maar voor veruit de meeste buitenlanders wordt het onmogelijk om dan in Oostenrijk te gaan skiën. Dat is het gevolg van maatregelen die kanselier Kurz vandaag bekendmaakte.

Van alle Alpenlanden wil alleen Zwitserland buitenlandse skiërs nog min of meer vrij baan geven, ondanks druk van Duitsland, Frankrijk en Italië om de skigebieden te sluiten. Nederlanders kunnen daar dus nog gaan skiën, maar moeten bij terugkeer wel tien dagen in quarantaine.

Vorige week verzette Oostenrijk zich nog fel tegen een skiverbod, maar Kurz is de andere Europese landen toch nog tegemoetgekomen. Hij maakte bekend dat de skigebieden op 24 december open gaan, maar dat restaurants, hotels en andere toeristenaccommodaties tot 7 januari dicht blijven.

Quarantaine

Bovendien moeten buitenlanders uit landen met meer dan honderd besmettingen per 100.000 inwoners na aankomst in Oostenrijk tien dagen in quarantaine. Dat geldt voor bijna alle Europese landen, inclusief Nederland, Duitsland en Frankrijk.

In de praktijk komt dit erop neer dat bijna alleen Oostenrijkers er met de Kerstdagen kunnen gaan skiën. Kurz benadrukte dat het skiën zelf geen besmettingsgevaar oplevert. "Het is een individuele sport die gedaan wordt in de open lucht."

De Duitse minister van Volksgezondheid zegt dat hij blij is met de nieuwe regels van Oostenrijk. Italië, Duitsland en Frankrijk houden de skigebieden voorlopig dicht of vrijwel dicht. In Frankrijk mogen ze met de Kerstdagen open, maar de skiliften blijven dicht.

Zwitserland verzet zich

Zwitserland blijft zich verzetten tegen de druk van de buurlanden. Gezondheidsminister Alain Berset wil alleen de capaciteit van de skiliften enigszins beperken. Ook de Zwitsers benadrukken dat skiën niet gevaarlijk is. "Het gaat om wat daarna komt, de après-ski. En hier hebben we extreem strenge maatregelen genomen om de risico's te beperken."

Die maatregelen verschillen in Zwitserland per kanton. Vaak komen ze erop neer dat restaurants en bars beperkte aantallen mensen toelaten of vroeg sluiten.

Dat is voor de buurlanden echter lang niet genoeg. Duitsers die uit Zwitserland terugkeren moeten al langer tien dagen in quarantaine, en vandaag kondigde de Franse regering een verplichte quarantaine van een week aan voor Fransen die terugkeren uit de Zwitserse skigebieden. Premier Castex waarschuwde dat daar ook op zal worden gecontroleerd. Ook Italië overweegt een verplichte quarantaine voor burgers die uit Zwitserland terugkeren.

Overigens is er in Frankrijk en Italië ook verzet tegen de sluitingen. De president van de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes en de departementen Savoye, Isère en Haut-Savoie willen via de rechter openstelling afdwingen.

Football news:

Golovin over de bijnaam Tsaar: niets meer dan een grap. Dit is noodzakelijk voor de media en fans, maar ik ben een voetballer
David De Gea: Ik probeer een leider te zijn voor Manchester United. Ik heb de ervaring van het winnen van grote titels hier
Het voelt alsof we al 10 jaar samenwerken! Chelsea stars nam maandag afscheid van Lampard, Chelsea ging officieel uit elkaar met Frank Lampard. We hebben al een reeks gebeurtenissen beschreven die aan het ontslag voorafgingen. Ondanks geruchten over problemen binnen het team, reageerden veel spelers op Frank ' s ontslag. We hebben de belangrijkste reacties van de Chelsea sterren verzameld. Hier zijn respect, woorden van dankbaarheid en vele goede wensen
Bayern München heeft een contract getekend met voormalig Basel striker Oberlen
Barcelona is Liverpool nog zo ' n 29 miljoen euro schuldig voor de transfer van Coutinho
Lazio voelde zich onoverwinnelijk voor covid. Ze hadden kunnen vechten voor de Scudetto
Lampard is nog een slachtoffer van Russische roulette in Chelsea. Dit is Abramovich 's stijl ... Voormalig Chelsea striker Chris Sutton heeft gesproken over Frank Lampard' s ontslag als Blues manager. Chelsea heeft Roberto Di Matteo ontslagen zes maanden nadat hij hen de Heilige Graal van de Champions League won. Ze ontsloegen Carlo Ancelotti in de gang van het Goodison Park Stadion. Het jaar daarvoor nam hij de Premier League en de beker. Ze vuren Frank Lampard nu na een slechte tijd af. Dit is de meest meedogenloze van de meedogenloze clubs. 52 dagen geleden, op 5 December, leidde Chelsea de Premier League. Er zijn 49 dagen verstreken, omdat ze geen 17 wedstrijden op rij hebben verloren in alle wedstrijden. In deze tijd kwam de eigenaar van de club, Roman Abramovich, tot de conclusie dat Lampard er niet mee omging. Dit is de ultieme manifestatie van kortetermijndenken. Lampard sprak van een adem van frisse lucht en positiviteit na het verslaan van Luton in de FA Cup op zondag. En nu wordt hij weer een slachtoffer van de Russische Roulette in Chelsea. Abramovich voegde een persoonlijke noot toe door een verklaring af te leggen, iets wat hij met geen enkele andere coach heeft gedaan, en het was leuk, maar hij gaf Lampard nog steeds een schop onder zijn kont. Thomas Tuchel is onderweg en je kunt verwachten dat het eindigt in tranen. Tuchel zegt nooit Ja. Hij had ruzie met zijn voormalige werkgevers. Zijn afspraak zegt veel over Abramovich ' s houding. De Chelsea eigenaar is niet bezorgd over een lange termijn project-het gaat over winnen en het vinden van de snelste manier om het te bereiken. Hij vindt het niet erg om Tuchel aan te nemen en hem binnen 18 maanden te ontslaan als de Duitser één of twee grote trofeeën wint. Dit is Abramovich 's stijl, schreef Sutton