Netherlands

Ook tijdschrift Nieuwe Revu coronaslachtoffer, wordt voortaan soort bijlage van Panorama

Nieuwe Revu, het papieren tijdschrift, houdt op te bestaan als zelfstandig weekblad. De titel zal voortaan alleen nog maar verkrijgbaar zijn als ‘bijlage’ van het nog wel als zelfstandig weekblad bestaande tijdschrift Panorama. Dat zegt Nieuwe Revu-hoofdredacteur Jonathan van Ursem tegen het papieren dagblad de Volkskrant (bekend van de bijlage Volkskrant Magazine). Nieuwe Revu en Panorama worden beiden uitgegeven door Pijper Media.

Nieuwe Revu, dat dus een soort van Panorama Magazine wordt, zal in bijlagevorm volledig worden gemaakt door redacteuren van Panorama.

Reden voor het slachtofferen van Nieuwe Revu is de coronacris: de verkoop van de toch al zo slecht verkopende Nieuwe Revu is de afgelopen maanden met 15% gedaald. Panorama en Nieuwe Revu zullen nu als één pakket geseald worden verkocht, iets wat volgens de uitgeverij voor betere verkoopcijfers zorgt dan de bladen los van elkaar verkopen.

Zelf zegt Van Ursem dat sinds de coronacrisis de bezoekcijfers van de Nieuwe Revu-website wel met 10% omhoog zijn gegaan. Wat dat met de verkoop van de papieren editie heeft te maken licht hij echter niet toe.

Pijper Media wil dat al vanaf 1 juli aanstaande Nieuwe Revu als bijlage van Panorama wordt verkocht, maar de redactieraden en de ondernemingsraad moeten dan wel eerst akkoord gaan. Volgens Van Ursem zien die het alvast niet zitten.

De uitgever heeft Van Ursem inmiddels gevraagd op te stappen als hoofdredacteur maar dat zegt hij te weigeren.

Football news:

Zinedine Zidane: als de scheidsrechter een straf geeft, betekent dat dat het een straf is
Hagedis op de kritiek van VAR: in het echte leven besteden ze geen aandacht aan gesprekken buiten het team
Echte behoefte om 5 punten te scoren in 3 rondes om La Liga te winnen
Gasperini over de 1/4 finale van de Champions League: de wedstrijd met Juventus is een imitatie van de wedstrijden met PSG
Courtois speelde 18 droge wedstrijden in het seizoen La Liga. Real ' s record is één wedstrijd verwijderd
Real Madrid won de achtste overwinning op rij en mist geen 5 wedstrijden
Er was nauwelijks contact, en zelfs buiten het strafgebied. Ex-lid van Barca ' s Raad van bestuur over de straf van real