Netherlands

Ook Sudan normaliseert banden met Israël

In navolging van twee andere Arabische landen zal ook Sudan de diplomatieke banden met Israël normaliseren. Dat kondigde de Amerikaanse president Donald Trump vanavond aan na een telefoongesprek met de leiders van Israël en Sudan.

Het aangaan van betrekkingen tussen de beide landen volgt op de toezegging van de Verenigde Staten dat het Sudan van een lijst haalt met landen die terrorisme ondersteunen. Daardoor wordt het waarschijnlijk aantrekkelijker voor bedrijven om zaken te doen in het land.

'Begin van nieuw tijdperk'

Tot op heden waren er geen officiële relaties tussen Israël en Sudan, die in de vorige eeuw nog met elkaar in oorlog waren. Na de Zesdaagse Oorlog met Israël in 1967 kwamen Arabische landen in de Sudanese hoofdstad Khartoem bijeen om een gezamenlijke verklaring op te stellen: geen vrede, geen erkenning en geen onderhandelingen met Israël.

Met de deal is Sudan het derde Arabische land in enkele maanden tijd dat diplomatieke betrekkingen aanknoopt met Israël, na de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein. Egypte en Jordanië hadden al langer banden met Israël.

De Israëlische premier Netanyahu noemt de overeenkomst met Sudan het begin van een nieuw tijdperk. Volgens hem zullen delegaties van beide landen elkaar snel ontmoeten.

Kritiek in Arabische wereld

In de Israëlische politiek kunnen de akkoorden op brede instemming rekenen. Maar in de Arabische wereld is veel kritiek te horen op de normalisering. Eerder hebben de Arabische landen afgesproken Israël pas te erkennen na de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat.

Volgens de Palestijnse politicus Wasel Abu Youssef is de deal tussen Sudan en Israël dan ook "een nieuwe steek in de rug van het Palestijnse volk". Eerder reageerden Palestijnse leiders ook al kritisch op de akkoorden tussen Israël en de Arabische Golfstaten.

Voor Trump is het akkoord een opsteker aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen. Op 3 november neemt de president het op tegen zijn Democratische uitdager Joe Biden.

Football news:

22 teams zullen deelnemen aan de FIFA Arab Cup. Het toernooi zal worden gehouden in 2021
Ronaldinho op Maradona: rust in vrede, mijn idool. Tovenaar van de tovenaars! Ronaldinho, voormalig speler van Barcelona en Brazilië, heeft zijn medeleven betuigd met de dood van de voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona. Gecondoleerd met Maradona ' s familie en iedereen die van dit Genie houdt. Mijn vriend, mijn idool, mijn tien - Dank u voor elk moment doorgebracht in uw gezelschap, of het nu lucifers of een eenvoudig diner. Onze gesprekken zijn altijd bijzonder geweest, en Ik zal alle momenten van vreugde koesteren op het veld dat ik u heb moeten bewonderen en hulde brengen aan uw grootheid. Je hebt me mijn hele carrière geïnspireerd. Het moment om je te ontmoeten is een van de beste in mijn leven. Ik was op het veld met mijn idool. Rust in vrede, mijn idool, ik hou van je... Tovenaar van de tovenaars! Voor altijd Ronaldinho schreef op Twitter. De wereld neemt afscheid van Maradona. Napoli hernoemde het stadion ter ere van hem, en de Britten vergaten de Hand of God en erkenden de grootheid van legenden
Voor het eerst in 17 jaar scoorde Liverpool geen doelpunt in een wedstrijd van de Champions League
Villas-Boas suggereerde dat ter nagedachtenis aan Maradona om het tiende nummer in alle teams terug te trekken
Vaticaan op Maradona: de paus herinnert zich hem in gebed en herinnert zich hun ontmoetingen met liefde
Flick ongeveer 3:1 met Salzburg: erg blij met de voorstelling van Bayern. Neuer-world-class goalkeeper-Bayern Coach Hans-Dieter flick somde de resultaten van de Champions League wedstrijd met Red bull Salzburg op
Tyson over Maradona: we werden vaak vergeleken. Hij was een van mijn helden en een vriend ... Voormalig wereldkampioen boksen Mike Tyson reageerde op het nieuws van de dood van de legendarische Argentijnse voetballer Diego Maradona. De hand van God heeft ons verlaten. In 1986 wonnen we allebei onze eigen kampioenschappen. We werden vaak vergeleken. Hij was een van mijn helden en een vriend. Ik had veel respect voor hem. Hij zal zeer gemist worden twitterde Tyson. Maradona overleed op 25 November op 60-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Gouden bad, Bengaalse tijgers en een stel Auto ' s. Tyson was de rijkste atleet ter wereld, maar slaagde erin bijna $ 700 miljoen uit te geven