Netherlands

Ook OM in hoger beroep in zaak-Nicky Verstappen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Ook het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak van Nicky Verstappen. Het OM vindt dat het opzettelijk doden van de 11-jarige jongen wettig en overtuigend bewezen kan worden.

Jos B. werd vrijdag veroordeeld tot 12,5 jaar cel. Volgens de rechtbank in Maastricht is het bewezen dat B. in 1998 de 11-jarige Nicky Verstappen heeft ontvoerd en misbruikt. Volgens de rechter is doodslag niet bewezen, maar kan B. wel verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Nicky.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jos B. veroordeeld tot 12,5 jaar cel

Het OM had 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het ontvoeren, seksueel misbruiken en doden van de Limburgse jongen. Het OM laat vandaag weten dat het in hoger beroep gaat, mede omdat het OM wil dat Jos B. de maatregel van TBS met dwangverpleging wordt opgelegd.

De rechtbank spreekt Jos B. vrij van doodslag. Daarvoor is onvoldoende bewijs. Wel wordt hij verantwoordelijk gehouden voor zijn dood:

De advocaat van Jos B., Gerald Roethof, reageerde teleurgesteld op de uitspraak. Hij noemt de gebruikte bewijsconstructie van de rechtbank 'extreem wankel' en liet vrijdag gelijk weten in hoger beroep te gaan. Hij had voor vrijspraak gepleit.

Gevonden op de Brunssummerheide

De 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem verdween 10 augustus 1998 toen hij op zomerkamp was op de Brunssummerheide in Limburg. Een dag later werd zijn lichaam een kleine 1,5 kilometer verderop gevonden.

Lang leek de zaak onopgelost te blijven, tot de naam van B. twee jaar geleden naar voren kwam uit een DNA-onderzoek. Zijn DNA was aangetroffen op de onderbroek en pyjamabroek van Nicky. Na een klopjacht werd hij aangehouden in Spanje.

Football news:

Attetico President:we wisten altijd dat Suarez is de beste center vooruit in Europa
Mourinho op Bale: speeltijd is niet gegeven, moet worden verdiend
Tot voor kort poseerde Leo met Bartomeu en accepteerde miljoenen, maar toen stortte Barcelona in. Waarom?
West Ham heeft 33 miljoen euro geboden voor en-Nasiriyah. Sevilla weigerde West ham United in Januari de Sevilla Youssef al-Nasiri te verwerven. De Londenaren boden 33 miljoen euro samen met bonussen voor de 23-jarige Marokkaan, maar de Spaanse club weigerde, volgens Estadio Deportivo. Volgens een bron zal Sevilla aan het einde van het seizoen waarschijnlijk En-Nesiri verkopen om hun financiële situatie te verbeteren. West Ham, op zijn beurt, voor het sluiten van de winter transfer venster zal het aanbod te verhogen tot 40 miljoen. Met 12 doelpunten in 19 wedstrijden van het seizoen La Liga deelt en-Nesiri de kop in de goalscoring race met Luis Suarez (Attico). Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Gattuso op 1:3 met Verona: je kunt niet zo spelen als Napoli wil terugkeren naar de Champions League
Sobolev op tedesco in Spartak: misschien zullen we het seizoen goed eindigen, en hij zal willen blijven
Liverpool ligt dicht bij de transfer van de Engelse U16 striker Gordon voor 1+ miljoen pond.Liverpool is dicht bij de aankoop van Derby striker Kade Gordon. In de strijd voor de 16-jarige speler van het Engelse U16 jeugdteam liggen de Merseysiders voor op Manchester United en Tottenham, meldt The Telegraph. Volgens de bron wordt de overdracht van Gordon geschat op meer dan 1 miljoen pond. Hij maakte zijn debuut voor Derby op 29 December 2020 in de wedstrijd tegen Birmingham (4-0) in de 89e minuut