Netherlands

Ook Google haalt Fortnite uit appwinkel

App Store-oorlog

14 minuten geleden Aangepast: 10 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Na Apple heeft ook Google de populaire game Fortnite uit zijn appwinkel verwijderd. Het spel overtreedt na een recente update de regels van de zoekreus.

Maker Epic Games introduceerde in de meest recente update een nieuwe betaalmethode, die buiten Google om geld van gebruikers int. Dat mag niet zomaar: apps in de Play Store moeten verplicht het betaalsysteem van Google gebruiken.

De game is daarom uit de digitale winkel gehaald totdat Epic Games hem weer aanpast om Googles systeem te gebruiken. De regels gelden voornamelijk voor games die digitale extra's verkopen, zoals Fortnite. 

Apple

Daarmee volgt Google het voorbeeld van Apple, dat donderdagavond om dezelfde reden het spel uit de App Store verwijderde. Epic Games vergeleek Apple vervolgens met een totalitaire staat zoals in het boek 1984.

Epic Games lag al eerder overhoop met Google om zijn Play Store-beleid. De game werd daarom ook lange tijd buiten de winkel van Google aangeboden, om te voorkomen dat de techgigant 30 procent van de omzet kon innen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Apple verwijdert Fortnite uit App Store na actie van maker Epic Games

Football news:

Pamakana Interessante Man UTD
Karasev staat gepland voor de wedstrijd voor jonge jongens-Tirana in de Europa League
Les Ferdinand: de beslissing om een knie te nemen was zeer krachtig, maar de impact is afgenomen. De boodschap is verloren
Vidal nam afscheid van Barca: trots om dit shirt te hebben gedragen en samen te hebben gespeeld met de grote middenvelder Arturo Vidal heeft zijn pensionering uit Barcelona aangekondigd. Vandaag neem ik afscheid van Barcelona, na twee ongelooflijke jaren in deze geweldige club te hebben doorgebracht. Ik ben erg trots dat ik dit shirt heb gedragen en naast grote spelers en zeer goede mensen heb gespeeld. Ik wil mijn familie, teamgenoten, coaches, artsen, personeel en grote fans bedanken die me altijd met liefde hebben behandeld
Sporting hernoemde de Academie ter ere van Ronaldo
Suarez zal 9 miljoen euro per jaar ontvangen op Letico
Liverpool zal niemand anders kopen in dit transfervenster