Netherlands

Ook dit jaar geen vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp, voor 2021 wel vergunning

Gerelateerd

Na ruim drie weken is Charlie de blauwgele ara weer terug bij haar baasjes. De...

Bij het Laurentiusziekenhuis in Roermond is donderdagmiddag een verdachte brief...

De 36-jarige man in Den Haag die dinsdagmiddag door de politie is neergeschoten...

De Haagse vreugdevuren kunnen dit jaar niet doorgaan als gevolg van de coronaregels, zo maakt de gemeente Den Haag dinsdagavond bekend. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om de vreugdevuren in Scheveningen, Duindorp, Escamp en Laak plaats te laten vinden.

Volgens de gemeente is het besluit genomen “in constructief overleg met de bouwers van de vier vreugdevuren: Scheveningen, Duindorp, Escamp en Laak.” De organisatie van het vreugdevuur in Scheveningen laat weten teleurgesteld te zijn. “De burgemeester had het heel graag gewild, maar het kan helaas niet doorgaan.”

Lees ook: Grote kans op terugkeer vreugdevuren Scheveningen en Duindorp

Geen ruimte voor alternatief

Ook een alternatief is niet realistisch. “Je kunt nu met niet meer dan vier mensen buitenstaan. Het trekt ook altijd weer mensen,” aldus de organisatie. Voor volgend jaar zijn er wel vergunningen afgegeven, mits de coronamaatregelen dan niet meer gelden.

Na de vonkenregen op Scheveningen op de eerste dag van januari in 2019, stelde de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OvV) dat vreugdevuren alleen nog plaats konden vinden met een evenementenvergunning. Hoewel het traject voor vergunningverlening volgens planning verliep en alle seinen op groen stonden, verbieden de coronamaatregelen van de Rijksoverheid het nu om een evenementenvergunning te verlenen, aldus de gemeente.

Redactie/ANP

Football news:

Attetico President:we wisten altijd dat Suarez is de beste center vooruit in Europa
Mourinho op Bale: speeltijd is niet gegeven, moet worden verdiend
Tot voor kort poseerde Leo met Bartomeu en accepteerde miljoenen, maar toen stortte Barcelona in. Waarom?
West Ham heeft 33 miljoen euro geboden voor en-Nasiriyah. Sevilla weigerde West ham United in Januari de Sevilla Youssef al-Nasiri te verwerven. De Londenaren boden 33 miljoen euro samen met bonussen voor de 23-jarige Marokkaan, maar de Spaanse club weigerde, volgens Estadio Deportivo. Volgens een bron zal Sevilla aan het einde van het seizoen waarschijnlijk En-Nesiri verkopen om hun financiële situatie te verbeteren. West Ham, op zijn beurt, voor het sluiten van de winter transfer venster zal het aanbod te verhogen tot 40 miljoen. Met 12 doelpunten in 19 wedstrijden van het seizoen La Liga deelt en-Nesiri de kop in de goalscoring race met Luis Suarez (Attico). Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Gattuso op 1:3 met Verona: je kunt niet zo spelen als Napoli wil terugkeren naar de Champions League
Sobolev op tedesco in Spartak: misschien zullen we het seizoen goed eindigen, en hij zal willen blijven
Liverpool ligt dicht bij de transfer van de Engelse U16 striker Gordon voor 1+ miljoen pond.Liverpool is dicht bij de aankoop van Derby striker Kade Gordon. In de strijd voor de 16-jarige speler van het Engelse U16 jeugdteam liggen de Merseysiders voor op Manchester United en Tottenham, meldt The Telegraph. Volgens de bron wordt de overdracht van Gordon geschat op meer dan 1 miljoen pond. Hij maakte zijn debuut voor Derby op 29 December 2020 in de wedstrijd tegen Birmingham (4-0) in de 89e minuut