Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ook Crystal Palace-coach Vieira slachtoffer van ontslaggolf in Premier League

Door onze sportredactie

Crystal Palace heeft manager Patrick Vieira ontslagen. De 46-jarige Fransman moet vertrekken wegens de dramatische resultaten van de afgelopen periode.

Crystal Palace kwam in zijn laatste twaalf Premier League-wedstrijden niet tot winst. De club uit Londen is daardoor afgezakt naar de twaalfde plaats, met drie slechts punten meer dan nummer achttien AFC Bournemouth. De nummer achttien, negentien en twintig degraderen aan het einde van de rit uit de Premier League.

"We vinden het jammer dat we deze moeilijke beslissing moesten nemen. Helaas hebben de resultaten van de laatste maand ons in een lastige situatie gebracht. We hebben het gevoel dat er verandering nodig is om onze Premier League-status te behouden", meldt voorzitter Steve Parish op de clubsite van Crystal Palace.

Vieira, die als speler grote successen vierde bij Arsenal en in 1998 wereldkampioen werd met Frankrijk, trad in de zomer van 2021 aan bij Crystal Palace. Afgelopen seizoen leidde hij de Londenaren naar de twaalfde plaats.

Het gebrek aan doelpunten is een belangrijke verklaring voor het verval bij 'The Eagles'. In 27 speelrondes maakte Crystal Palace slechts 21 treffers.

Net als Vieira moeten ook zijn stafleden Osian Roberts, Kristian Wilson en Saïd Aïgoun de club verlaten. Crystal Palace doet nog geen uitspraken over de opvolging van Vieira.

Vieira al negende ontslagen trainer in Premier League

Dit seizoen zijn er al negen Premier League-managers ontslagen. Eerder werden Scott Parker (Bournemouth), Thomas Tuchel (Chelsea), Ralph Hasenhüttl (Southampton), Bruno Lage (Wolverhampton Wanderers), Steven Gerrard (Aston Villa), Frank Lampard (Everton), Jesse Marsch (Leeds United) en Nathan Jones (Southampton) de laan uitgestuurd.

Het record staat op tien ontslagen hoofdtrainers in één seizoen. Dat gebeurde voor het laatst in 2021/2022.