Netherlands

Ook Britse regering lanceert corona-app

De Britse regering heeft een app gelanceerd die mensen moet waarschuwen als ze mogelijk zijn blootgesteld aan het coronavirus. Er komt ook een publiekscampagne om inwoners van Engeland en Wales aan te moedigen het programma op hun smartphone te zetten.

De Britse overheid gebruikt in de app technologie die techgiganten Apple en Google samen hebben ontwikkeld. Het programma houdt via bluetooth in de gaten hoelang mensen in de buurt zijn van andere gebruikers. Zo kunnen mensen worden gewaarschuwd als ze contact hebben gehad met iemand die het virus heeft.

Minister van Volksgezondheid Matt Hancock noemt de introductie van de ‘NHS COVID-19 app’ een „belangrijke stap vooruit in de strijd tegen deze onzichtbare moordenaar”. Er zijn meer landen die dergelijke programma’s gebruiken om verspreiding van het virus tegen te gaan. Duitsland deed dat maanden geleden al en Schotland heeft ook een eigen corona-app.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi