Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ongevaccineerde Djokovic mist ook Masters-toernooi van Miami

Door onze sportredactie

Novak Djokovic moet ook het Masters-toernooi van Miami aan zich voorbij laten gaan. De 35-jarige Serviër mag nog altijd de Verenigde Staten niet in doordat hij zich niet heeft laten vaccineren tegen COVID-19.

"We hebben geprobeerd om voor Djokovic een uitzondering te maken, maar dat was niet mogelijk", zei toernooidirecteur James Blake tegen Tennis Channel.

"We hebben alles gedaan wat we konden. We hebben geprobeerd met de regering te praten, want het was niet aan ons. Wij zijn een van de grootste toernooien ter wereld en dan willen we ook de beste spelers hebben."

De 35-jarige Djokovic miste ook al Indian Wells, dat dit weekeinde zijn ontknoping beleeft. Als Carlos Alcaraz dat toernooi wint, neemt de negentienjarige Spanjaard de eerste plaats op de ATP-ranglijst van de Serviër. Alcaraz stuit zaterdag in de halve finale op de Italiaan Jannik Sinner.

Djokovic zal in Monte Carlo weer in actie komen

Begin dit jaar was Djokovic wel weer welkom op de Australian Open, nadat hij vorig jaar vanwege zijn ongevaccineerde status Australië werd uitgezet. Djokovic triomfeerde in Melbourne en staat nu op 22 Grand Slam-zeges, een record dat hij deelt met Rafael Nadal.

Djokovic zal in de tweede week van april tijdens het Masters-toernooi van Monte Carlo weer zijn opwachting maken.

Botic van de Zandschulp doet in tegenstelling tot Djokovic wel mee in Miami, terwijl Tallon Griekspoor huiswaarts is gekeerd om zich voor te bereiden op het gravelseizoen.

Novak Djokovic won zes keer het Masters-toernooi in Miami, voor het laatst in 2016.Foto: Getty Images