Netherlands

Ongemakkelijk vertaalfoutje gespot in Undercover

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De makers van de hitserie 'Undercover' hebben ook met het tweede seizoen goud in handen. De Netflix-serie is niet alleen in Nederland en België te zien, ook ver buiten deze landsgrenzen kunnen de fans genieten van de criminele praktijken van Ferry Bouman en zijn kornuiten. Om de serie voor het grote publiek toegankelijk te maken, is de serie in verschillende talen nagesynchroniseerd. En dan sluipt er wel eens een foutje in.

Niemand minder dan Anna Drijver, die de rol van undercoveragent Kim de Rooij speelt, deelt een pijnlijk foutje. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is te zien hoe Kim kennismaakt met Laurent Berger, een van de wapenhandelaars waar het dit seizoen om draait. Kim besluit zich voor te doen als Roos, maar in de vertaling is er toch iets fout gegaan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Undercover-collega's Anna en Elise starten hun eigen serie

In de originele Nederlandse versie luidt de tekst: "Ik ben Roos, trouwens. Wat was uw naam?" In de Engelse vertaling is er een klein foutje gemaakt en lijkt het alsof het woord 'trouwens' haar achternaam is. Anna kan er by the way zelf wel om lachen.

Undercover is voor Vlamingen en Nederlanders, met de juiste ondertiteling, goed te volgen. Wereldwijd is de serie nagesynchroniseerd in het Engels, Spaans, Frans en zelfs in het Duits. Hoe dat precies klinkt, zie je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Lammers vindt vertalingen Undercover maar niks

Fans van Undercover konden het eerste seizoen van de serie in één keer verslinden. Dit seizoen zullen ze iets meer geduld moeten hebben. Het tweede seizoen komt niet in één keer online, maar wekelijks. Elke zondag om 20:55 uur verschijnt er een nieuwe aflevering op Netflix. Dit heeft er mee te maken dat de serie ook nog gewoon op de Belgische televisie wordt uitgezonden.

In het tweede seizoen van Undercover maken we kennis met enkele nieuwe gezichten, onder wie ook Rico Verhoeven. Hieronder zie je precies hoe dit zit. 

Football news:

Ian Wright: het is jammer dat Ozil niet speelt, maar Arteta ' s vasthoudendheid wordt bewonderd.Voormalig arsenaalspeler Ian Wright heeft gesproken over de beslissing van gunners coach Mikel Arteta om Mesut Ozil niet op te nemen in de Premier League. Dit is vervelend. Vanuit professioneel oogpunt, hou ik niet van Ozil, omdat ze om een of andere reden hun verschillen niet kunnen oplossen. Tegelijkertijd moeten we zo ' n hardnekkige coach bewonderen die zei: Dit is mijn beslissing.Om een of andere reden wil hij Mesut niet laten spelen. Jammer, want dit is een goede speler. Helaas voor Mesut als een professional die wil voetballen, zal hij niet in staat zijn om het te doen in deze club. Van wat Arteta probeert te doen, moeten Arsenal fans zich nu richten op het team en de vooruitgang ervan zei Wright
Spider-man is een fan van Barcelona. Tom Holland werd gefotografeerd in een Catalaans t-shirt
Neymar maakte het wereldteam van 5 spelers. Er is geen keeper in it
Zidane over Barca ' s Reactie Na Classico: Real Madrid richt zich op hun doelen. Ik vind het niet erg om te praten
Klopp op 2:7 van Villa: de spelers reageerden zoals ik had verwacht. = = = Liverpool manager = = = Jurgen Klopp is blij met de reactie van het team op de verpletterende nederlaag van Aston Villa in de Premier League. Het gaat allemaal om de juiste reactie. Er zijn dingen in het leven die niet beïnvloed kunnen worden. Je kunt alleen maar beïnvloeden hoe je reageert. En ik hield van de houding van de jongens in deze situatie, om eerlijk te zijn
Ronaldo en Messi liggen voor op de rest. Niemand kan de helft doen van wat hij doet. De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over Juventus striker Cristiano Ronaldo en Barcelona voor Lionel Messi. Voor mij zijn deze twee superieur aan de anderen. Ik zie niemand hen naderen. Niemand kan de helft van wat ze doen vertelde Maradona aan France Football
Bartomeu heeft tijdens een vergadering van de Raad van bestuur van Barca geen ontslag genomen. Volgens verschillende Spaanse journalisten is de vergadering van de Raad van bestuur van de Catalaanse club afgelopen. Bartomeu nam geen ontslag uit de functie van President van Barca. Er werd gemeld dat Bartomeu en zijn team vandaag Barcelona kunnen verlaten. Eerder deed de Catalaanse club een beroep op de Generalitat (regering) Catalonië om de stemming, gepland voor 1 en 2 November, uit te stellen, maar werd geweigerd, ondanks de aanbevelingen van de regering om thuis te blijven en de noodtoestand opgelegd in de regio te midden van de coronavirus pandemie