logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Ongeluk met NS-bus mogelijk veroorzaakt door technisch mankement

Woensdag kwam een 36-jarige vrouw om doordat ze bekneld raakte onder een NS-bus. De politie denkt dat de bus technische problemen had.

Het ongeluk met de NS-bus in Bussum waarbij woensdag een vrouw om het leven kwam, is mogelijk veroorzaakt door een technische probleem. Dat meldt de politie donderdag op basis van voorlopig onderzoek. Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen wat er mankeerde aan de bus, die in beslag is genomen en wordt onderzocht.

De bus met passagiers reed woensdagmiddag tegen circa zeven auto’s en een fietser aan op de Comeniuslaan in het Noord-Hollandse Bussum. De fietser, een 36-jarige vrouw op een bakfiets, raakte bekneld onder de bus en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. In de bakfiets zat ook een kind, dat ongedeerd bleef. De stopbus werd ingezet vanwege een sein- en wisselstoring op het spoor.

De politie trekt de voorlopige conclusie na het spreken van „veel getuigen”, het verhoren van de buschauffeur en het bekijken van camerabeelden. Het kan enkele weken duren voordat het onderzoek officieel is afgerond, aldus een politiewoordvoerder. De directeur van de de busvervoerder zegt tegen NH Nieuws dat de bus „echt bijna nieuw” was.

Twitter avatar PolitieDGV Gooi en Vechtstreek Het onderzoek naar het tragisch ongeval in #Bussum, waarbij gister een 36-jarige vrouw uit Naarden om het leven kwam, is nog niet afgerond. Mogelijk gaat het om technisch falen. De bus is in beslag genomen voor technisch onderzoek. https://t.co/DCLvlrJjsF
Themes
ICO