De nieuwe aspirant-omroep Ongehoord Nederland heeft 50.000 leden. Dat maakte oprichter Arnold Karskens vrijdag bekend op Twitter.

"Hoera! De 50.000 leden zijn gehaald, omroep Ongehoord Nederland gaat naar Hilversum. Dank aan alle leden en vrijwilligers. Zonder u was het nooit gelukt", schrijft de 66-jarige verslaggever in zijn bericht.

Het nieuws zal zaterdag officieel bekend worden gemaakt in het Zwarte Pietenjournaal op de website van de omroep. Daarin zullen sympathisanten Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (FVD) door een Zwarte Piet worden bedankt voor hun inzet en zal er een Sinterklaas zijn die ook 'lid' wordt van de omroep, vertelt Karskens aan het AD.

De omroep werd vorig jaar opgericht en wil vooral een platform bieden aan de rechtse kiezer in Nederland. Zo wil Karskens een kritisch geluid laten horen over immigratie. Ook wil hij vasthouden aan de traditionele variant van Zwarte Piet.

De volgende stap voor de omroep is het tonen van de beleidsplannen aan het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur. Die zullen bepalen of de omroep voldoende toegevoegde waarde biedt aan het publieke omroepbestel.