Netherlands

Onduidelijkheid bij fotografen over nieuw regionaal fototarief Mediahuis Nederland

Freelance fotojournalisten die werk leveren aan de regionale kranten van Mediahuis Nederland zijn niet blij met een door de uitgeverij aangekondigde tariefswijziging. De hoofdredactie maakte onlangs per telefoon en vervolgens per mail bekend dat fotojournalisten vanaf december niet meer betaald worden per foto, maar per opdracht.

Aan de nieuwe structuur is een verhoging van het tarief gekoppeld. Fotojournalisten die voor de regionale Mediahuis-kranten werken krijgen voortaan 55 euro per opdracht. Bij de kranten in de regio ‘zuid’ (het Leidsch Dagblad en het Haarlems Dagblad) lag het tarief voorheen op 48 euro. In de regio ‘noord’ kregen fotografen 30 euro per foto.

Kanttekening is volgens fotojournalisten dat hen in de nieuwe opzet gevraagd wordt per opdracht vijf foto’s te leveren in plaats van één, schrijft de NVJ. Daarnaast zijn gemaakte onkosten en reiskosten voor rekening van de fotojournalist.

Corine de Vries, hoofdredacteur van de regionale Mediahuis-kranten, stelt in een reactie dat de uitgeverij graag de tarieven en voorwaarden voor zijn regionale kranten gelijk wilde trekken. De door fotografen gehekelde regeling wat reiskosten en onkosten betreft is voor fotojournalisten in de regio noord nieuw, maar was in de regio zuid al van toepassing.

“We werken daarnaast tegenwoordig allemaal web first”, aldus De Vries. “We willen artikelen op onze websites graag kunnen verrijken. Daarom vragen we fotografen meer beelden te sturen, zodat we een ruimere keuze hebben. De meeste fotografen deden dat overigens al. We hebben juist meer budget gekregen van de uitgeverij en de bedoeling is dat onze fotografen erop vooruit gaan.”

Hoewel de NVJ de tariefsverhoging een sigaar uit eigen doos noemt. Volgens de beroepsvereniging wil Mediahuis Nederland werk dat fotojournalisten leveren vrij gebruiken in al zijn titels en ook in zijn archief opnemen. De Vries verklaart dat dat inderdaad zo is, maar dat die regeling al jaren geleden is ingevoerd. Ook in de inkoopvoorwaarden die Mediahuis Nederland in 2017 opstelde stelt de uitgeverij al ‘een zo groot mogelijke vrijheid’ te willen wat betreft het gebruik van werk van freelancers.

Een ander punt van onvrede voor fotojournalisten is de eis dat ze hun foto’s binnen een uur na voltooiing van hun opdracht leveren. De Vries stelt dat dat gezien moet worden als een streven. “Als het om wat voor reden dan ook niet lukt foto’s binnen die gestelde termijn te leveren, dan doen we daar niet moeilijk over. Maar we willen voorkomen dat foto’s die om 11 uur gemaakt zijn pas om 20.00 uur binnenkomen.”

Ook dat getal van vijf foto’s is niet heilig maar een richtlijn, benadrukt ze. “Ik heb de afgelopen weken ook al onze fotografen gebeld om de nieuwe situatie uit te leggen. Met een aantal van hen zijn we nu nog in gesprek.”

Football news:

Hertha ' s sportregisseur houdt van het tekenen van spelers. Kijk naar zijn glimlach! Opmerking van
Rooney is de coach van Derby County Derby County.Derby County heeft de bevestiging aangekondigd van Wayne Rooney als de vaste hoofdcoach van het team. Het contract van de 35-jarige loopt tot de zomer van 2023. De voormalige Manchester United speler begon eind November als hoofdcoach van de club. Onder Rooney won het team drie wedstrijden in 9 wedstrijden en tekende vier keer. Derby is een plaats en civil parish in het bestuurlijke gebied South Norfolk, in het Engelse graafschap Norfolk. In de eerste wedstrijd met Rooney als hoofdcoach, zal Derby Rotherham spelen
De presidentsverkiezingen van Barca zullen niet plaatsvinden op 24 januari vanwege de restricties tegen het coronavirus.De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen niet plaatsvinden op 24 januari zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk aantal potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Barcelona vroeg toestemming om per post te stemmen, maar zelfs als de autoriteiten van de regio ermee instemmen, zal deze maatregel wijzigingen in de wetgeving vereisen, wat tijd zal vergen. Op vrijdag 15 januari zullen de verkiezingscampagnes van de kandidaten beginnen. Het waren Joan Laporta (9625 bevestigde handtekeningen voor hem), Victor Font (4431 handtekeningen) en Tony Freisha (2634 handtekeningen)
Zlatan op Covid: ik probeerde thuis te trainen, maar voelde me meteen moe
Bayern is geïnteresseerd in Militao als vervanging voor Alaba. De Braziliaanse voetbalbond heeft dit seizoen 3 wedstrijden voor Real Madrid gespeeld. Real Madrid verdediger Eder Militao kan zijn carrière in de Bundesliga voortzetten. Volgens het doel overweegt Bayern een speler te tekenen die slechts de vierde keuze is van de hoofdcoach van de cream Zinedine Zidane na verdedigers Sergio Ramos, Raphael Varane en Nacho. Er zij op gewezen dat München belangstelling heeft getoond voor Militao vanwege het zomer vertrek van David Alaba als vrije agent. Er werd gemeld dat de Oostenrijker naar Real Madrid wil verhuizen
Fiorentina is geïnteresseerd in Odriosola. De verdediger van Real Madrid speelde 1 wedstrijd in het seizoen
Pavlyuchenko op Tottenham: in het begin was mijn Engels nul. Toen ik een biertje dronk, had ik goed Engels, Spaans en Portugees ( ' ) voormalig Tottenham striker Roman Pavlyuchenko vertelde over hoe hij Engels studeerde tijdens zijn optredens in de Londense club. In Tottenham waren er geen vertalers: zoals je wilt, dus begrijp het.Maar ik had het wel gedaan: Ik vroeg het voor het eerst, omdat mijn Engels in die tijd nul was. Maar ik moest ergens heen rennen en me op een of andere manier openstellen. Om de taal te leren, nam ik een leraar en van maandag tot vrijdag gedurende zes maanden studeerde ik twee uur met hem. Een Engelsman die geen Russisch sprak kwam naar ons huis: we praatten, schreven, hij liet me taken na die ik ' s avonds deed, en de volgende dag vertelde hij me nieuwe onderwerpen. Meer nadruk was op voetbal, en ik herinnerde me dat de far post is ver post, en de nabije post is in de buurt van post