Het onderzoek naar de van verkrachting beschuldigde Gérard Depardieu is heropend. De Franse acteur wordt ervan verdacht een actrice in de twintig te hebben verkracht in 2018. Dat melden bronnen aan persbureau AFP.

Op 1 augustus heeft het Openbaar Ministerie van Parijs een onderzoeksrechter gevraagd om de beschuldigingen van verkrachting tegen Depardieu te onderzoeken. Sindsdien is het onderzoek hervat en is de acteur meerdere keren verhoord door de autoriteiten.

Depardieu, bekend van films als The Man in the Iron Mask en Cyrano de Bergerac, zou de actrice tot tweemaal hebben verkracht in zijn woning in Parijs. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden op 7 en 13 augustus, maar vanwege een gebrek aan bewijs werd het onderzoek vorig jaar juni stilgelegd.

Om het onderzoek weer op gang te krijgen, diende de actrice dit jaar een nieuwe klacht in, maar dit keer bij de autoriteiten. Daardoor is het Franse openbaar ministerie verplicht het onderzoek te heropenen en zodoende heeft een rechter woensdag beslist dat de zaak hervat moet worden.