logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Onderschepte hoeveelheid cocaïne in Rotterdamse haven verdubbeld

Het afgelopen jaar is de hoeveelheid in beslag genomen cocaïne in de haven van Rotterdam verdubbeld. Er werd 38.000 kilo onderschept, tegen 19.000 kilo in 2018.

In de haven van Antwerpen nam de douane 61.800 kilo in beslag, een toename van bijna een kwart. Beide havens braken opnieuw een record. In totaal werd gezamenlijk een recordhoeveelheid van bijna 100.000 kilo cocaïne onderschept. In 2018 was het totaal 74.000 kilo.

Record al bekend

Dat er in Rotterdam vorig jaar een recordhoeveelheid is onderschept was al bekend: in november zei burgemeester Aboutaleb dat de teller op 28.000 kilo stond, wat al een record betekende.

Ook waarschuwde de politie voor de steeds grotere en geavanceerdere cokelaboratoria die criminelen gebruiken. Daar verwerken criminelen de binnengesmokkelde cocaïne met chemicaliën als aceton tot het witte poeder dat op straat wordt verkocht.

Themes
ICO