Netherlands

Onderschepte hoeveelheid cocaïne in Rotterdamse haven verdubbeld

Het afgelopen jaar is de hoeveelheid in beslag genomen cocaïne in de haven van Rotterdam verdubbeld. Er werd 38.000 kilo onderschept, tegen 19.000 kilo in 2018.

In de haven van Antwerpen nam de douane 61.800 kilo in beslag, een toename van bijna een kwart. Beide havens braken opnieuw een record. In totaal werd gezamenlijk een recordhoeveelheid van bijna 100.000 kilo cocaïne onderschept. In 2018 was het totaal 74.000 kilo.

Record al bekend

Dat er in Rotterdam vorig jaar een recordhoeveelheid is onderschept was al bekend: in november zei burgemeester Aboutaleb dat de teller op 28.000 kilo stond, wat al een record betekende.

Ook waarschuwde de politie voor de steeds grotere en geavanceerdere cokelaboratoria die criminelen gebruiken. Daar verwerken criminelen de binnengesmokkelde cocaïne met chemicaliën als aceton tot het witte poeder dat op straat wordt verkocht.

Football news:

Er zijn 2 gevallen van het coronavirus in Attico. De wedstrijd met Leipzig-13 augustus
Renzo Ulivieri: Pirlo is een van de meest diepgaande denkers van het wereldvoetbal. Hij weet meer dan de meeste coaches
Pirlo wil Tonali in Juve tekenen. Alternatief – Locatelli
Voor de wedstrijd met Real Madrid keek sterling naar een video van de nederlaag van Tottenham in de 2018/19 Champions League
Andrea Pirlo: Ik ben gevleid dat ik zoveel respect en vertrouwen heb gekregen van Juventus
Voormalig Manchester United middenvelder angel Gomez is verhuisd naar Lille. Hij zal het seizoen in Boavista doorbrengen
Tevez heeft zijn contract met Boca juniors verlengd tot 2021