Netherlands

Omzet Nederlandse breedbandmarkt groeit bijna 5 procent in 2019

-

De Nederlandse breedbandmarkt ligt op koers om dit jaar een omzetgroei van bijna 5 procent te gaan realiseren, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Mede dankzij alsmaar aanhoudende prijsstijgingen, waartegen eindgebruikers maar weinig actie ondernemen.

De breedbandomzet groeide met 8,3 procent jaar op jaar naar 546 miljoen, zo blijkt uit het laatste breedbandrapport van Telecompaper. Het aantal breedbandverbindingen voor de massamarkt is in dezelfde periode ruim 100.000 toegenomen naar een totaal van ruim 7,6 miljoen.

Breedband de belangrijkste peiler onder de groei van de totale consumentenmarkt voor vaste telecom in Nederland. In het derde kwartaal van 2019 steeg de totale omzet uit vaste aansluitingen met 2,4 procent op jaarbasis tot meer dan 1,2 miljard euro. Tv-diensten droegen ook bij aan de groei, hoewel de omzetgroei vertraagde tot 1,7 procent vanwege een krimp in het aantal tv-abonnees. De omzet uit vaste telefonie daalde in het derde kwartaal met 9,2 procent als gevolg van een gestage daling in het aantal klanten.

De uitrol van gigabit breedbandverbindingen naar de massamarkt zal naar verwachting de komende jaren een belangrijke peiler onder verdere omzetgroei zijn.

Football news:

Pirlo of Simone Inzaghi kunnen Juventus leiden
Je kunt niet alles alleen doen. Je bent nog steeds de beste 🙌
Juve kan sportdirecteur Paratici ontslaan na Sarri
Juventus ontsloeg Sarri (Nicolo Skira)
Messi slaapt op een anti-coronavirus matras. Het weefsel is bedekt met nanodeeltjes die het virus vernietigen
Ronaldo blijft in Juventus. Hij is de steunpilaar van de club
Mbappe stapte in PSG ' s GAAP voor de wedstrijd met Atalanta in de Champions League