Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Omtzigt houdt geheime bijeenkomst met potentiële kandidaten voor NSC

Auteur : Jasper Daams

Op een geheime bijeenkomst sprak Pieter Omtzigt dit weekend met potentiële kandidaten voor de lijst van zijn nieuwe partij, Nieuw Sociaal Contract (NSC). Dat schrijft de NOS. Een journalist van het medium ontdekte Omtzigt met de kandidaten op een geheime bijeenkomst in een landhuis in het Utrechtse Doorn.

Vorige maand bleek dat meer dan duizend sollicitanten zich bij de partij hadden gemeld voor een plekje op de lijst. De afgelopen tijd heeft Omtzigt zich met zijn team gebogen over de gegadigden. Met nog ruim zes weken tot de verkiezingen bevindt dat proces zich nu in de afrondende fase. Omtzigt zei tegen de NOS de lijst over anderhalve week te willen presenteren.

Lees ook | Omtzigt ziet nieuwe politieke cultuur, wil maximaal 50.000 migranten per jaar

Eerder had Omtzigt al laten weten niet op zoek te zijn naar een enorme verkiezingsoverwinning. Toch staat hij momenteel in recente peilingen op 26 tot 32 zetels. Hoe hij ervoor wil zorgen dat zijn nieuwe partij niet te groot wordt, wilde hij nog niet zeggen. Ook dat zal hij over anderhalve week bekendmaken.

Vorige maand bleek dat meer er meer dan duizend sollicanten zich bij de partij hadden gemeld voor een plekje op de lijst. De afgelopen tijd heeft Omtzigt zich met zijn team gebogen over de gegadigden. Met nog ruim zes weken tot de verkiezingen bevindt dat proces zich nu in de afrondende fase. Omtzigt zei tegen de NOS de lijst over anderhalve week te willen presenteren.
Vorige maand bleek dat meer er meer dan duizend sollicanten zich bij de partij hadden gemeld voor een plekje op de lijst. De afgelopen tijd heeft Omtzigt zich met zijn team gebogen over de gegadigden. Met nog ruim zes weken tot de verkiezingen bevindt dat proces zich nu in de afrondende fase. Omtzigt zei tegen de NOS de lijst over anderhalve week te willen presenteren. (ANP / Sem van der Waal)

De selectieprocedure is behoorlijk intensief. Gisteren zat Omtzigt vanaf 9 uur 's ochtends tot 's avonds laat te praten met aspirant-kandidaten, en ook vandaag ging het de lang door. Hoeveel kandidaten nog over zijn, wilde Omtzigt niet zeggen.

Lees ook | Dag II Algemene Politieke Beschouwingen wordt 'egeltjesdans'

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen