Netherlands

OMT-experts zeer kritisch op omvang en uitvoering testevenementen

De deskundigen van het Outbreak Managment Team (OMT) zeggen bezorgd te zijn over de proefevenementen die de komende weken plaatsvinden. Het OMT denkt dat die testopenstellingen tot meer coronabesmettingen zou kunnen leiden. Daarom pleiten de experts voor enkele aanpassingen van de experimenten. Zo wil het OMT dat de sneltest die bezoekers vooraf moeten ondergaan niet 40, maar 24 uur geldig moet zijn.

De OMT-experts willen daarnaast de groepsgrootte van de testpersonen verkleinen, zodat het bron- en contactonderzoek achteraf beter uitvoerbaar zou zijn. Door het hele land kunnen zo’n 200.000 deelnemers van de proefevenementen weer een dagje naar de dierentuin, sportwedstrijd of muziekevenement. Volgens het OMT zijn dat te veel evenementen en zouden „tien goed geselecteerde en voorbereide” proeven voldoende moeten zijn om het effect te onderzoeken.

De deskundigen denken dat de proefevenementen ervoor zorgen dat het totaal aantal besmettingen oploopt van 0,6 procent tot 1 procent. Dat kan het aantal ziekenhuisopnames laten stijgen. De reisbewegingen en samenkomsten van groepen mensen vormen een potentieel risico op meer infecties. Bovendien, zo stellen de experts, kunnen de vele evenementen ten onrechte de suggestie wekken dat een versoepeling van de coronamaatregelen aanstaande is, „hetgeen volgens het OMT een verkeerde beeldvorming zou zijn”.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 100 dagen voor Olympische Spelen kampt Japan met vierde golf

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude