Netherlands

OMT-advies: Houd restaurants dicht

De restaurants kunnen, met de huidige besmettingscijfers, half december nog niet open. Dat schrijft het Outbreak Management Team (OMT) in een zojuist gepubliceerd advies.

Dinsdagmorgen lekten al delen van het advies uit. In het algemeen vindt het OMT dat extra versoepelingen in december op dit moment niet aan de orde zijn. Ook wordt onderzocht of het zinnig is de kersvakantie te verlengen van scholen, omdat die besmettingshaarden zijn.

Lees ook: Coronaminister De Jonge: Verruimingen december op losse schroeven

Nu blijkt dat de experts in hun advies verder expliciet ingaan op de restaurants. Ze schrijven: ,,Het OMT ziet bij de huidige epidemiologische omstandigheden nog geen ruimte om per half december de restaurants open te stellen.”

Het OMT benadrukt dat een besluit over tijdelijke versoepeling van maatregelen tijdens de feestdagen een politieke afweging is. Het risico blijft bestaan op toename van besmettingen en de extra belasting van de zorg.

Lees ook: Advies aan kabinet: geen versoepeling coronamaatregelen december

Vorige week kwamen nog berichten in de media dat het kabinet zou praten over het veilig openen van sommige horecagelegenheden, zoals restaurants. Ook zouden proeven met heropening worden overwogen.

Football news:

En-Nesiri is de eerste Sevilla speler in 81 jaar om een hattrick te scoren in 2 opeenvolgende La Liga home games
Real Madrid coach Bettoni about 4-1 met Alaves: een welverdiende overwinning. Zidane is erg blij met het spel
Benzema is ongeveer 4:1 met alavesa: een goed spel is belangrijk voor het vertrouwen. Na een zware week, Real Madrid zijn op het juiste spoor
Cheltenham scoorde tegen Man City na een doorbraak in de beste traditie van Rory Delap. Gooi de bal naar 30 meter hielp handdoek
= = Interlandcarrière = = Benzema maakte zijn debuut voor Real Madrid in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Alaves. De 33-jarige heeft 15 doelpunten in een seizoen voor de club in alle competities-10 in de league, 4 in de Champions League en één in de Spaanse Super Cup. De Fransman heeft in 10 van zijn 12 seizoenen minstens 15 goals met de Creamers gescoord. In het seizoen 2009/10 scoorde hij 9 doelpunten, in het seizoen 2017/18-12. De statistieken van Benzema zijn hier te vinden
Ibrahimovic-Zapate: Ik heb meer goals gescoord dan jij in je carrière hebt gespeeld
Foden zou Foden moeten zijn, niet De Bruyne. Er is maar één de Bruyne