Netherlands

OM eist acht jaar cel tegen verdachte ‘zeilbootmoord’

Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank acht jaar cel geëist tegen Peter P. (65), die ervan wordt verdacht dat hij in september 2015 zijn 54-jarige vrouw om het leven heeft gebracht. P. zou de vrouw hebben gewurgd aan boord van hun zeiljacht, waar het paar op dat moment al enkele jaren mee op wereldreis was.

P. ontkent zijn echtgenote iets te hebben aangedaan en zegt dat zij op hun boot zijn overvallen. Zijn vrouw heeft dat niet overleefd, stelt hij. Het schip lag op dat moment in een baai bij het Colombiaanse eiland Isla Grande.

De officier van justitie erkende dat ook hij heeft „geworsteld” met het bewijs in de zaak. Maar hij vindt de lezing die P. op tafel heeft gelegd geen aannemelijk verhaal. „Er zijn maar twee smaken”, aldus de aanklager. „Of er waren piraten, of ze waren er niet.” Het OM is tot de slotsom gekomen dat er geen piraten in het spel zijn geweest, maar dat P. zijn echtgenote om het leven heeft gebracht.

De officier somde een flinke lijst op van „onverklaarde en onaannemelijke” elementen die het scenario van P. tegenspreken. Zo vroeg hij zich af waarom de overvallers de vrouw hebben gedood en P. in leven hebben gelaten. Waarom heeft P. zo lang gewacht voordat hij probeerde alarm te slaan? Hoe kan het dat de overvallers geen enkel spoor hebben achtergelaten - geen vingerafdruk, geen schoenspoor, geen DNA? Het verhaal van P. is zo onwaarschijnlijk dat de rechtbank het buiten beschouwing moet laten, vindt de officier.

Tegelijkertijd meent hij dat het niet vreemd is dat velen twijfelen aan P.’s schuld. De man heeft geen motief, geweld past niet bij zijn persoon en er waren geen aanwijzingen voor een slechte relatie. „Maar onderhuids kan iets hebben gespeeld”, aldus de officier. „Het staat niet onomstotelijk vast dat het perfecte plaatje het juiste was. Mensen doen vreemde dingen, ook uit het niets.”

In zijn pleidooi noemde P’s advocaat het betoog van de officier „het meest bizarre requisitoir is dat ik ooit heb gehoord”. Hij wees erop dat de rechtbank overtuigd zal moeten zijn van de schuld van de verdachte om te kunnen veroordelen. P. zelf zei donderdag dat hij zich niet kan voorstellen dat hij wordt veroordeeld, dat hij er zelfs geen rekening mee houdt.

Football news:

Ian Wright: het is jammer dat Ozil niet speelt, maar Arteta ' s vasthoudendheid wordt bewonderd.Voormalig arsenaalspeler Ian Wright heeft gesproken over de beslissing van gunners coach Mikel Arteta om Mesut Ozil niet op te nemen in de Premier League. Dit is vervelend. Vanuit professioneel oogpunt, hou ik niet van Ozil, omdat ze om een of andere reden hun verschillen niet kunnen oplossen. Tegelijkertijd moeten we zo ' n hardnekkige coach bewonderen die zei: Dit is mijn beslissing.Om een of andere reden wil hij Mesut niet laten spelen. Jammer, want dit is een goede speler. Helaas voor Mesut als een professional die wil voetballen, zal hij niet in staat zijn om het te doen in deze club. Van wat Arteta probeert te doen, moeten Arsenal fans zich nu richten op het team en de vooruitgang ervan zei Wright
Spider-man is een fan van Barcelona. Tom Holland werd gefotografeerd in een Catalaans t-shirt
Neymar maakte het wereldteam van 5 spelers. Er is geen keeper in it
Zidane over Barca ' s Reactie Na Classico: Real Madrid richt zich op hun doelen. Ik vind het niet erg om te praten
Klopp op 2:7 van Villa: de spelers reageerden zoals ik had verwacht. = = = Liverpool manager = = = Jurgen Klopp is blij met de reactie van het team op de verpletterende nederlaag van Aston Villa in de Premier League. Het gaat allemaal om de juiste reactie. Er zijn dingen in het leven die niet beïnvloed kunnen worden. Je kunt alleen maar beïnvloeden hoe je reageert. En ik hield van de houding van de jongens in deze situatie, om eerlijk te zijn
Ronaldo en Messi liggen voor op de rest. Niemand kan de helft doen van wat hij doet. De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over Juventus striker Cristiano Ronaldo en Barcelona voor Lionel Messi. Voor mij zijn deze twee superieur aan de anderen. Ik zie niemand hen naderen. Niemand kan de helft van wat ze doen vertelde Maradona aan France Football
Bartomeu heeft tijdens een vergadering van de Raad van bestuur van Barca geen ontslag genomen. Volgens verschillende Spaanse journalisten is de vergadering van de Raad van bestuur van de Catalaanse club afgelopen. Bartomeu nam geen ontslag uit de functie van President van Barca. Er werd gemeld dat Bartomeu en zijn team vandaag Barcelona kunnen verlaten. Eerder deed de Catalaanse club een beroep op de Generalitat (regering) Catalonië om de stemming, gepland voor 1 en 2 November, uit te stellen, maar werd geweigerd, ondanks de aanbevelingen van de regering om thuis te blijven en de noodtoestand opgelegd in de regio te midden van de coronavirus pandemie