Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag acht jaar celstraf geëist tegen Peter P. voor het doden van zijn echtgenote Durdana de Bruijn (54) op hun zeilboot voor de kust van Colombia in 2015. De man zegt dat overvallers het hebben gedaan, maar dit scenario kan volgens de officier van justitie niet kloppen.

"Het verhaal van de verdachte zit vol met onaannemelijke elementen", zo vertelde de officier van justitie tijdens zijn requisitoir. Hij wil dan ook dat de verklaring van P. (65) buiten beschouwing moet worden gelaten.

Zo wijst de officier van justitie erop dat het raar is dat meerdere mannen de boot hebben betreden met het doel een overval te plegen, maar dat ze geen wapen meenamen. Ook zijn er op de boot geen sporen aangetroffen van onbekende personen.

Het echtpaar was al jaren met hun boot de Lazy Duck op wereldreis. Ze waren in september 2015 voor anker gegaan voor het eiland Isla Grande.

Op die bewuste 19 september 2015 heeft het stel spelletjes gespeeld en wat drankjes gedronken. "Durdana ging eten maken, avocado's, en ik ging naar de wc. Plots hoorde ik haar schreeuwen", zo zei P. eerder op de dag bij de rechtbank.

OM denkt dat vrouw is omgebracht tijdens ruzie

Volgens de verdachte hebben meerdere mannen hem in de wc vastgehouden en hem verwond. Hij zou met een stalen buis geslagen zijn, maar onderzoek naar het letsel wijst uit dat een buis een niet zo waarschijnlijke veroorzaker was.

Ook is er een polo gevonden met bloed van het slachtoffer én sporen van P. Het OM denkt dat de man zichzelf heeft verwond om zijn verhaal aannemelijker te maken. Mogelijk is een ruzie voorafgegaan aan de dood van De Bruijn, zo denkt het OM.