Netherlands

OM: 4 jaar cel en tbs voor neersteken tieners Den Haag

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag voor de rechtbank in Den Haag vier jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 36-jarige Louis P. uit Den Haag. Volgens het OM heeft P. zich schuldig gemaakt aan drie pogingen tot doodslag door op 29 november vorig jaar drie tieners neer te steken in Den Haag. Ook acht het OM hem schuldig aan meerdere mishandelingen in 2018 en 2019, waar onder anderen zijn moeder en stiefvader slachtoffer van waren.

P. verklaarde dat hij de 29e november psychotisch was, drugs had gebruikt en stemmen hoorde. Eerder die dag had hij naar eigen zeggen zelfmoord willen plegen, maar uiteindelijk werd hij bang en deed hij dit toch niet. Op weg terug naar zijn kamer in Den Haag had hij het mes dat hij wilde gebruiken, nog bij zich. De grote hoeveelheid winkelend publiek in de Grote Marktstraat - het was Black Friday - gaf hem het gevoel dat iedereen in de stad op hem af kwam. „Ik dacht op dat moment dat ik met demonen leefde. Ik was de enige mens hier te midden van demonen”, aldus P. Hij verklaarde dat hij met het mes in zijn hand zich een weg door de menigte probeerde te banen.

P. heeft de strafeis overigens niet zelf aangehoord. In de ochtend had hij al aangegeven de zitting niet te willen bijwonen omdat hij misselijk was en hoofdpijn had. De rechtbank gaf echter het bevel dat hij ter zitting moest verschijnen, waarop hij toch naar de zitting werd gebracht. In de loop van de dag gaf hij echter aan dat hij te veel hoofdpijn had om te kunnen doorgaan. Hij liet hij nog wel weten dat hij bereid was aan alle op te leggen voorwaarden mee te werken. Ook bood hij excuses aan aan de slachtoffers.

Football news:

Ex-Barca coach Sethien kan het overnemen in Palmeiras
Fonseca ongeveer 2:1 met jonge jongens: gaf een pauze aan sommigen. Nu Roma zal zich richten op Milaan
Hoogtepunt van de maand: de Rangers vooruit scoorde van 50 meter (het verste doelpunt in de geschiedenis van de Europa League). Gerrard zegt dat hij nog nooit iets mooiers gezien heeft dan pure waanzin
Mourinho op 3:0 met LASK: moeilijke tegenstander, maar Tottenham speelde zo dat de overwinning leek gemakkelijk
Stefano Pioli: Milaan is geen gewoon team. Hij speelt met minder toewijding na de Derby
Barca spelers-verslag over loonsverlagingen: we gaan niet tolereren dat de club onze rechten schendt. De deelnemers in de brief reageerden op het verzoek van de directie om loonsverlaging en gaven uiting aan hun ontevredenheid. Marca met betrekking tot El Mundo onthult enkele details van de brief. Wij zullen niet accepteren dat Barcelona onze rechten schendt met de argumenten in hun boodschap. Zij zijn van mening dat de enige manier om de kosten te verlagen is door gezamenlijke actie van alle groepen en delen van de club. Tegelijkertijd geven zij echter in duidelijke tegenspraak toe dat sommige van de genoemde groepen en afdelingen reeds de economische aanpassingen hebben doorgevoerd die zij wensen, luidt de tekst van de brief. In de brief van de spelers staat dat het team op dit punt eensgezind is, ondanks het feit dat Marc-Andre Ter Stegen, Clement Langle, Frankie De Jong en Gerard Pique onlangs hun contracten hebben verlengd
Milaan zijn 21 wedstrijden ongeslagen in alle wedstrijden. Volgende wedstrijd-met Roma