Netherlands

Ollongren overwoog na ziekte niet terug te keren als minister

Kajsa Ollongren, demissionair minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier, heeft zich afgevraagd of ze na haar ziekte nog wel terug moest keren als minister. In oktober 2019 trad ze tijdelijk af vanwege gezondheidsproblemen. In het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen zegt Ollongren vanavond dat ze heeft overwogen zich definitief terug te trekken uit het kabinet.

"Ja, zeker omdat ik dacht het twee, drie maanden hooguit zou duren. Toen het langer werd, dacht ik: moet ik dan niet zeggen, ik kom niet meer terug?" Ollongren sprak toen veel met artsen en collega's en kwam tot de conclusie dat het juist ook goed was voor het herstelproces om zich weer meer op haar werk te richten.

Ik denk dat het werk niet bepaald gezond is.

De demissionair minister spreekt thuis af en toe over de werkomstandigheden van een minister. Daarbij komt de werkdruk ook ter sprake. "Mijn vrouw zegt soms: wat jullie doen is niet echt gezond." Vooral het 24/7 bereikbaar zijn en altijd bezig zijn kun je volgens Ollongren als niet gezond ervaren. "Ik denk dat wij allemaal in Den Haag weleens een stapje te veel zetten en dat het werk niet bepaald gezond is."

Het hele gesprek met Ollongren is vanavond te beluisteren in Met het Oog op Morgen, vanaf 23.00 uur op NPO Radio 1.

Football news:

Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven
Messi, Pique en Busquets wonnen de Spaanse beker voor de 7e keer en herhaalden het record van ex-spits Atletische Gainsa