Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Olcay Gulsen heeft spijt van docuserie: 'Kritiek heeft Ruud beschadigd'

Door onze entertainmentredactie

Olcay Gulsen heeft spijt dat ze heeft ingestemd met het maken van de docuserie Ruud & Olcay in voor- en tegenspoed van PowNed. Dat vertelde de presentatrice in de laatste aflevering van de serie, waarin ook bekend werd dat er geen tweede seizoen komt.

"Ik had wel verwacht dat het heftig zou zijn, maar ik had niet verwacht dat er tafels en talkshows gevuld zouden zijn met mensen die er iets van gingen vinden." Ze heeft vooral spijt omdat de kritiek De Wild heeft gekwetst. "Het heeft je beschadigd", zei Gulsen.

"Ik had deze week een gesprek bij PowNed en toen zei de televisiedirecteur: 'Eén ding: er komt dus geen seizoen twee"', vulde Ruud de Wild zijn vriendin aan. "En toen moest ik een beetje gniffelen en dacht ik: nou, fijn dat je het zegt, want ik zat nog heel erg te twijfelen."

In een interview met NU.nl vorige maand vertelde De Wild al dat het filmen van de serie hun zwaar viel. "We hadden allemaal geen idee waar we aan begonnen. Ik heb wel vijf keer bijna de handdoek in de ring gegooid. Ik heb onderschat wat het betekent om continu door de camera's gevolgd te worden. Ik vond het heel intensief."

De kijkcijfers daalden de afgelopen weken. De vijfde aflevering werd woensdag op primetime gezien door 350.000 mensen.

De NPO stelde met klem "tevreden" te zijn over het programma en het bereik. "Ik vind Ruud & Olcay een ontwapenend programma dat goed gemaakt is", zei manager lineair Remco van Westerloo. "Los van het feit dat we ons bij de publieke omroep niet enkel laten leiden door kijkcijfers, zijn we tevreden met dit programma en ook met het totale bereik." Volgens de NPO wist de serie vooral online veel kijkers te bereiken.