Netherlands

Officieuze uitslag verkiezingen Suriname, VHP grootste partij

Suriname Nu de laatste stemmen zijn geteld, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken de officieuze uitslag van de Surinaamse verkiezingen. De VHP van Chan Santokhi behaalt twintig zetels.

Anderhalve week na de parlementsverkiezingen in Suriname, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken de officieuze uitslag bekendgemaakt. Na het tellen van de stemmen van de laatste drie stembureau’s van Paramaribo zijn er geen veranderingen ten opzichte van het resultaat dat kort na de verkiezingen van 25 mei bekend werd. De NDP, de partij van zittend president Desi Bouterse, heeft een grote nederlaag geleden. De grootste partij is de VHP van oppositieleider Chan Santokhi.

Lees ook: Surinaamse oppositie sluit al akkoord voor nieuwe regering

Volgens het ministerie heeft de VHP van Santokhi ruim 108.000 stemmen behaald. Die zouden goed zijn voor 20 van de 51 zetels in het parlement. De NDP zou volgens de telling uitkomen op 16 zetels. Het kan nog een week duren voordat het Onafhankelijk Kiesbureau met de officiële uitslag van de verkiezingen komt.

Vier Surinaamse oppositiepartijen meldden afgelopen weekend al dat zij een akkoord hadden gesloten. Beoogd regeringsleider is Chan Santokhi, de leider van de grootste partij. Zittend president Bouterse zei eerder een hertelling te willen in alle districten. Hij is sinds 2010 president van het Suriname.

Football news:

Pep Guardiola: ik zou in Manchester City en in League 2 zijn gebleven
Manchester United is klaar om Alexis, Lingard, Smalling, Dalot, Jones en Rojo te verkopen
Frank Lampard: ik verwacht meer van Chelsea, maar nu is het resultaat het belangrijkste
Atalanta verliest niet 15 wedstrijden op rij-13 overwinningen en 2 trekkingen
Lorient gooide een nieuwkomer uit het vliegtuig en stuurde een andere onder water-allemaal omwille van presentaties op sociale netwerken
Pasalic scoorde een hattrick in de wedstrijd tegen Brescia. Atalanta slaat de tegenstander om 6:1
Hennessy was als een tweede vader voor hem en ik was als een tweede moeder