Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Oekraïense opmars tot nu wisselend succesvol, net als Russische tegenaanvallen

Door onze nieuwsredactie

Waar het Oekraïense leger op sommige plekken in het zuidoosten van Oekraïne verder opstoomt, kan het Russische leger die opmars op andere plekken beter afwenden. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie

Het Britse ministerie van Defensie liet zaterdag in een verklaring weten: "In sommige gebieden hebben de Oekraïense strijdkrachten waarschijnlijk vooruitgang geboekt en zijn ze doorgedrongen tot de eerste linie van de Russische verdediging. De successen van de Russische tegenaanval zijn wisselend."

De Oekraïense regering meldde dat er vrijdag hevig is gevochten in de oostelijke regio Donetsk. Een woordvoerder van het Oekraïense leger zei dat hun troepen meer terrein hadden gewonnen in de buurt van de verwoeste stad Bakhmut.

Rusland zegt dat het sinds het begin van de week Oekraïense aanvallen heeft afgeslagen en dat het Oekraïense tegenoffensief tot nu toe is mislukt. Oekraïne heeft niet gezegd dat het tegenoffensief daadwerkelijk is begonnen en zegt dat de grootste inspanningen nog moeten beginnen.

Omdat er vrijwel geen onafhankelijke verslaggeving vanaf de frontlinies is, is het niet mogelijk om te beoordelen of Oekraïne de Russische verdediging binnendrong in zijn poging om de bezettingstroepen te verdrijven.

Verwacht wordt dat bij het tegenoffensief duizenden Oekraïense troepen zullen meevechten die door het Westen zijn getraind en uitgerust. De Verenigde Staten kondigden vrijdag 2,1 miljard dollar extra aan veiligheidssteun aan, waaronder luchtverdediging en munitie.