Netherlands

‘Oekraïens vliegtuig neergeschoten door Iraanse raket’

Anonieme bronnen bij de Amerikaanse overheid stellen dat op satellietbeelden te zien zou zijn geweest dat Iran twee raketten afvuurde, kort voor het Oekraïense vliegtuig neerstortte.

Het Oekraïense vliegtuig dat woensdag in Iran is neergestort, is „waarschijnlijk” neergeschoten door een Iraanse raket, dat melden twee bronnen bij de Amerikaanse en Iraaks veiligheidsdiensten volgens het Amerikaanse blad Newsweek. CBS News komt tot dezelfde conclusie op basis van gesprekken met overheidsfunctionarissen. Het Pentagon bevestigt de aantijging niet, meldt persbureau Reuters. Iran noemt het scenario „onmogelijk”.

Satellieten detecteerden dat Iran twee raketten afvuurde, vlak voor het vliegtuig neerstortte, stelt de Amerikaanse bron van Newsweek. „Iemand aan de andere kant kan een fout hebben gemaakt”, zei de Amerikaanse president Donald Trump, aldus Reuters. Woensdagochtend meldde een Jordaanse nieuwssite al dat de Iraanse luchtafweer per ongeluk het passagiersvliegtuig had neergeschoten. Waar dit vermoeden op stoelde, werd niet bekendgemaakt.

Dit bericht wordt aangevuld.

Football news:

In Roemenië, een speciale kampioen: alles werd beslist in de wedstrijd, waarvan het formaat werd gekozen 3 uur voor de fluit
Is dit een gestolen auto? Hoe kom je eraan?. En dit gebeurt regelmatig
Barcelona weigerde te verkopen voor 60 miljoen euro Trinca u, gekocht van Braga voor 31 miljoen. De club rekent op hem
Chelsea zal wedijveren met Everton voor het kampioenschap. Real Madrid is klaar om hem te verkopen
Espanyol vroeg La Liga om de vlucht te annuleren. De Catalanen bevinden zich sinds de vijfde ronde in de degradatiezone
Inter heeft nog niet beslist over Conte ' s toekomst. Alles wordt beslist na de Europa League
Haji nam ontslag als Viitorul ' s coach