Netherlands

Oehoe Gizmo uit Meerssen loopt als een puppy achter zijn ‘mama’ aan

Oehoe Gizmo uit Meerssen loopt als een puppy achter zijn ‘mama’ aan

Oehoe Gizmo. Afbeelding: Johannes Timmermans

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Oehoe Gizmo uit Meerssen.

„Het is net een puppy”, krijgt Willemien Pieters (31) uit Meerssen te horen als haar Bengaalse oehoe Gizmo (2) tijdens een workshop valkenieren achter haar aan loopt. „Dan moet ik de mensen er heel nadrukkelijk op wijzen dat het toch echt om een wild dier gaat dat, als hem iets niet zint, behoorlijk scherpe klauwen heeft.”

De Meerssense raakte in de ban van roofvogels toen ze voor haar opleiding tot dierenartsassistente stage liep bij een valkenier in Thorn. „Het fascineerde me enorm dat je met deze indrukwekkende dieren zo’n bijzondere band kunt opbouwen. Ik kreeg Gizmo al na vijf weken in huis, waardoor hij me echt als mama is gaan zien.”

Lees ook: Rotterdamse Trevor vond dankzij Marktplaats een plekje in Venlo

Al beseft Willemien dat haar relatie met het dier volledig gebaseerd is op eten. Lachend: „Net als met mijn vriend Roy.” Gemiddeld vliegt Gizmo, die sinds hij volwassen is in een volière in Gronsveld woont, anderhalf uur per dag vrij rond. „Maar als het slecht weer is, kijkt hij je aan met zo’n blik van: geef me nou maar dat eten, dan kan ik terug mijn hok in. Hoeveel hij eet? Al gauw een halve duif of drie eendagskuikens per dag.”

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi