Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Oefeninterland Oranjevrouwen afgelast: spelers Zambia krijgen visum niet rond

De oefeninterland van de Oranjevrouwen tegen Zambia van donderdag gaat niet door. De speelsters van Zambia krijgen hun visum niet tijdig rond, meldt de KNVB maandag.

Door Jeroen van Barneveld

De Zambiaanse ploeg zou maandagavond naar Nederland afreizen voor het duel in Breda, maar op het laatste moment bleek dat de speelsters en stafleden niet op tijd een visum zouden krijgen. De ploeg van bondscoach Andries Jonker hoorde dat maandag tijdens de training.

Voor de Oranjevrouwen zat er niets anders op dan een streep te halen door de oefeninterland, die deel uitmaakte van de voorbereiding op het WK van volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland. Oranje plaatste zich vorige maand voor het eindtoernooi. Er komt geen vervangende tegenstander.

Daardoor spelen de Oranjevrouwen deze interlandperiode voorlopig alleen tegen Noorwegen. Het oefenduel met de tweevoudig Europees kampioen wordt volgende week dinsdag in Den Haag afgewerkt (aftrap 20.00 uur).

"Dit is vervelend", reageerde Jonker na afloop van de training. "Je wilt stappen zetten, vooral in deze fase. Ik wil kansen geven aan spelers en dat kan nu niet. Dat is echt heel vervelend, voor de spelers en de staf. Het is makkelijker om in twee wedstrijden kansen te geven aan spelers dan in één wedstrijd."

Voor Jonker was het maandag al de tweede tegenvaller. Eerder op de dag meldde sterspeelster Vivianne Miedema zich ziek af. Naast Miedema kan de bondscoach niet over Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen en Lieke Martens beschikken. Zij krijgen rust.

De volledige selectie:

  • Doel: Daphne van Domselaar (FC Twente), Lize Kop (Ajax), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Jacintha Weimar (Feyenoord)
  • Verdediging: Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Lisa Doorn (Ajax), Kika van Es (PSV), Aniek Nouwen (Chelsea), Marisa Olislagers (FC Twente), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg)
  • Middenveld: Jill Baijings (Bayer 04 Leverkusen), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyonnais), Kayleigh van Dooren (FC Twente), Damaris Egurrola (Olympique Lyonnais), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (VfL Wolfsburg), Sherida Spitse (Ajax)
  • Aanval: Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (PSV), Renate Jansen (FC Twente), Fenna Kalma (FC Twente), Romée Leuchter (Ajax), Katja Snoeijs (Everton)

Lees meer over:

Andries Jonker Oranjevrouwen Voetbal