Netherlands

NOS'er Carmen Verheul op NPO Radio 2 gekozen tot beste nieuwslezer

Carmen Verheul heeft de RadioFreak Award gewonnen voor Beste Nieuwslezer. De nieuwslezer van de NOS kreeg de meeste stemmen van het publiek. Ronald Remmelzwaan van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en Henk Blok van Radio 538 waren ook genomineerd.

Verheul is de vaste nieuwslezer in de ochtend op NPO Radio 2. Op die zender werd ze vanochtend dan ook verrast met de prijs. In de uitzending van de ochtendshow Jan-Willem Start Op, gepresenteerd door Jan-Willem Roodbeen en sidekick Jeroen Kijk in de Vegte, kreeg ze te horen dat ze de winnaar was.

"Dit betekent echt heel veel voor me", was haar eerste reactie. "Als je als 13-jarig meisje de straat op gaat met je bandrecorder om straatinterviews te doen en je droomt van de radio, dan zit de liefde voor radio heel erg diep."

Verheul werd in 2015 al eens genomineerd voor de prijs, maar toen won Henk Blok. Vorig jaar won haar collega Matijn Nijhuis de prijs. Hij is ook een van de vaste nieuwslezers op NPO Radio 2, maar dan in de middag.

Dit jaar werd er ruim 16.000 keer gestemd voor de RadioFreak Awards. Er zijn zes categorieën die vooral zijn bedoeld voor de mensen die achter de schermen bij de radio werken, zoals Beste Vormgeving, Beste Verslaggever en Beste Nachtprogramma. Volgens de radio-nieuwssite "is er meer dan alleen de bekende radiogezichten."

Football news:

Griezmann op Messi: Ik bewonder Leo, en dat weet hij. We hebben een grote relatie
Rooney over de mogelijkheid van een verhuizing naar Barca in het seizoen 2010/11: denken erover. Wayne Rooney heeft herinneringen gedeeld over hoe hij van Manchester United naar Barcelona had kunnen verhuizen na zijn transferaanvraag in oktober 2010
Hoera, in Engeland laten ze het publiek weer toe. Tot 4.000 en niet overal, maar de clubs zijn gelukkig. Iedereen verveelde zich
Suller over de wedstrijd met Istanbul: Dit zijn De Kampioenen van Turkije, het zal moeilijk zijn
Gasperini over de nominatie voor de beste coach van het jaar award: als we Liverpool verslaan, misschien krijg ik een paar stemmen
Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep