Netherlands

Noord-Korea: test lanceerinstallatie succesvol verlopen

Noord-Korea zegt dat de meest recente test van een supergrote meervoudige raketlanceerinstallatie van een dag eerder een succes was, meldde het Noord-Koreaanse persbureau. Het land vuurde eerder zondag twee korteafstandsraketten vanaf de oostelijke kust richting de Japanse Zee.

Het Noord-Koreaanse persbureau KCNA berichtte dat de lancering van twee ballistische raketten bedoeld was om de strategische en technische elementen van de raketlanceerder te onderzoeken. De lanceerinstallatie is sinds afgelopen augustus meerdere keren getest onder toezicht van leider Kim Jong-un.

KCNA vertelde niet of Kim aanwezig was bij de meest recente test, die werd geleid door vice-voorzitter Ri Pyong Chol. „Het inzetten van het wapensysteem van supergrote meervoudige raketlanceerders is een cruciale taak die van groot belang is in het realiseren van de nieuwe strategische plannen van de nationale defensie van de partij”, zei Ri.

Football news:

Terugkomen van een verwonding is altijd moeilijk, een beetje eng
Alexander Zinchenko: trainen in Manchester City is gewoon moord. Mensen vechten voor een plek in de rij
Antoine Griezmann: het winnen van La Liga en de Champions League met Barca is een droom. Ik wil graag mijn carrière in de VS afmaken
Ik denk niet dat Ousmane Barcelona zal verlaten
Echt geïntensiveerd in de onderhandelingen over Kamwenge. De club wil in de zomer voor Rennes tekenen
Jan-OGE Fjortoft: Liverpool stopte met de competitie om Werner om financiële redenen
Barcelona zal een video bevatten met fans die het volkslied van de club voor de wedstrijd tegen Leganes zingen