Netherlands

Nooit meer last van statische kleding

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De herfst is begonnen en de verwarming gaat straks weer aan. Hierdoor krijg je een drogere lucht in huis en dat betekent ook: statische kleding. Wij geven tips hoe je daar vliegensvlug vanaf komt.

1. Raak geaard metaal aan

De snelste manier om van elektrische lading af te komen, is door geaard metaal aan te raken. Denk aan verwarmingsbuizen, waterleidingen en een metalen hek dat in de grond staat.

2. Pak een metalen kledinghanger

Heb je een metalen kledinghanger in de kast hangen? Pak deze er dan bij. Door met de kledinghanger (voorzichtig) over je kleding te strijken, verwijder je de elektrische lading. Geen statische kleding, geen statisch haar. 

Als je je wollen trui al aan hebt en je merkt dan dat hij statisch is, ga dan niet met de kledinghanger over je trui heen. Maar ga er onderdoor. Dus houd de kledinghanger tussen je huid en je kleding. 

3. Even in de vriezer

Raar maar waar: leg je kledingstuk een half uur in de vriezer. Dit is genoeg om je kledingstuk te ontdoen van de elektrische lading. Bovendien is het ook erg goed voor je panty's, dus die kun je er standaard even inleggen, hierdoor krijg je minder snel ladders en gaan ze langer mee.

4. Bodylotion

Niet zozeer last van elektrische schokken? En vind je het vooral vervelend als de kleding aan je lichaam blijft 'plakken'? Smeer je huid dan in met bodylotion. Hier door heeft de elektrische lading geen kans meer. 

Fotocredits

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi