Netherlands

Non-valeur Hugo de Jonge mag ministeriële taken afdragen aan anderen, want meneer is zo ongelofelijk ‘vermoeid’

De grootste nietskunner van heel Nederland, Hugo de Jonge, hoeft vanaf binnenkort minder te doen om tóch nog z’n riante vicepremiersalaris binnen te harken: wegens een vermeende vermoeidheid mag hij allerlei taken uit z’n portefeuille kosteloos overdragen aan andere bewindslieden. Want meneer is zo moe.

De vraag of CDA-minister Hugo de Jonge de verkiezingen gaat halen, is al meermaals gesteld. De vicepremier pakt de coronacrisis ronduit rampzalig aan, van het testbeleid tot een chronisch tekort aan mondkapjes in de zorg. Komt er een motie van wantrouwen en moet hij vertrekken? Who knows.

Maar wellicht dat De Jonge op een andere manier via de coulissen van het podium verdwijnt: door zélf op te stappen. We hebben reden om aan te nemen dat Hugo de Jonge z’n baan momenteel niet meer naar behoren kan uitoefenen wegens chronische vermoeidheid, zo vernemen we van de ‘bronnen’ van De Telegraaf:

“De afgelopen tijd viel op dat de doorgaans zo energieke De Jonge zo vermoeid oogde. Tijdens het laatste coronadebat van afgelopen dinsdag was het premier Rutte die het spervuur van vragen over de strubbelingen met mondkapjes in de ouderenzorg voor zijn rekening nam, niet minister De Jonge.”

Wat dat betekent? Nou ja, dat De Jonge nog steeds riant mag verdienen. Hij hoeft er straks alleen veel minder voor te doen:

“Het idee is om de CDA’er alleen nog maar als coronaminister in te zetten, andere taken zouden naar andere bewindspersonen kunnen, zoals VVD-minister Tamara van Ark (Medische Zorg) en CU-staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid). In de praktijk gebeurde dat vaak al, het schuiven met taken wordt nu structureel.”

En zo houdt De Jonge ook meer tijd over voor shady dealtjes met Ali B, natuurlijk. Kortom: een win-win-situatie voor de man met de toverballenschoenen.

Football news:

Lampard noemde Xavi en Iniesta de beste spelers die hij tegen Chelsea manager Frank Lampard speelde
Toenemende egoïsme en hebzucht is het laatste wat de wereld nu nodig heeft. De vice-voorzitter van de UEFA van de Europese Superliga, Fernando Gomes, sprak zich uit over het idee van een Europese Superliga. Dit is in strijd met alle beginselen van sportieve waardigheid. De League zou een zelfbenoemde club worden voor de bevoorrechten. Ik ben er tegen, omdat de wereld nu geconfronteerd wordt met het grootste probleem van tenminste de vorige eeuw. Het laatste wat de wereld nu nodig heeft is een toename van egoïsme en hebzucht. Naar mijn mening moeten alle bestuursorganen dit idee zeer duidelijk afwijzen, aldus de functionaris. Liverpool, Manchester United, Real Madrid bereiden de Europese Premier League voor. Het lijkt erop dat alles nu serieus is: ze worden gesteund door de FIFA
Juve reageerde op Barca Pro 🐐 : we zullen u een echte brengen in het kamp Nou
Lampard denkt dat Messi beter is dan Ronaldo: Ik kies Lionel vanwege puur, natuurlijk talent
Hij wilde echt football spelen, maar hij wist dat hij geen professional zou worden. Toen schreef hij een boek over zijn favoriete spel
Qua structuur lijken Juve en Barcelona erg op elkaar. Koeman won de zaak en Pirlo legde de tactieken na de match
Alex telles heeft het coronavirus opgelopen