Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nog zeker vier vermisten na ontploffing Amerikaanse chocoladefabriek

Door onze nieuwsredactie

Zeker drie personen zijn omgekomen en vier worden nog vermist nadat vrijdagavond een chocoladefabriek in de Amerikaanse staat Pennsylvania ontplofte. De autoriteiten hebben dat zaterdagavond (lokale tijd) op een persconferentie bekendgemaakt. Volgens lokale media zijn ten minste tien mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Reddingswerkers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een vrouw onder het puin van het verwoestte fabriekscomplex in West Reading gehaald. De medewerkster werkte op de tweede verdieping en werd in de kelder teruggevonden. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens politiechef Wayne Holben biedt haar redding hoop op het vinden van nog meer overlevenden onder het puin. De reddingswerkers maken daarbij onder meer gebruik van speurhonden.

De explosie is waarschijnlijk veroorzaakt door een gaslek, maar de autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd. De chocoladefabriek is in 1948 opgericht en biedt werk aan ongeveer 850 mensen. Daarmee is de onderneming de grootste werkgever in het plaatsje dat ruim 4000 inwoners telt.

Lees meer over:

Verenigde Staten Buitenland