Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nog zeker vier mensen vermist na ontploffing Amerikaanse chocoladefabriek

Door onze nieuwsredactie

Door de ontploffing in een chocoladefabriek in Pennsylvania zijn vrijdag zeker drie personen omgekomen en worden nog vier anderen vermist. Volgens Amerikaanse lokale media zijn bij de explosie minstens tien mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Reddingswerkers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een vrouw onder het puin van het verwoeste fabriekscomplex in West Reading vandaan gehaald. Ze werkte op de tweede verdieping en werd in de kelder teruggevonden. De medewerkster is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens politiechef Wayne Holben biedt haar redding de hoop dat nog meer overlevenden onder het puin gehaald kunnen worden. De reddingswerkers maken daarbij gebruik van onder meer speurhonden.

De explosie is waarschijnlijk veroorzaakt door een gaslek, maar de autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd. De chocoladefabriek is in 1948 gebouwd en biedt werk aan ongeveer 850 mensen. Daarmee is het bedrijf de grootste werkgever in West Reading, een plaats met ruim vierduizend inwoners.

Lees meer over:

Verenigde Staten Buitenland