Netherlands

Nog twee minderjarigen vast voor fatale mishandeling Arnhemmer (73), één jongen naar huis

De politie heeft nog eens twee minderjarige verdachten aangehouden in de fatale mishandelzaak in Arnhem waarbij een 73-jarige man om het leven kwam. Het gaat om twee jongens uit Arnhem.

De twee jongens hebben zich, in tegenstelling tot de andere vijf, zelf gemeld bij de politie. De eerste verdachte deed dit op donderdagavond. De ander volgde op vrijdag. De jongens zitten op dit moment vast en zullen worden gehoord.

Eén verdachte die hoorde bij de eerste groep van vijf is inmiddels door het Openbaar Ministerie heengezonden. Hij is geen verdachte meer. Het gaat om een jongen uit Westervoort.

Drie verdachten worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Van de andere drie wordt dit weekend besloten of ze langer vast moeten blijven zitten en aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

Veel onbekend

De politie laat weten dat er nog veel vragen zijn over de toedracht van de mishandeling van de Arnhemmer. De man werd woensdagavond rond 21.15 uur in elkaar geslagen en aan zijn lot overgelaten in de Spijkerstraat. Hij raakte onwel en moest daarna worden gereanimeerd. De man, die door buurtbewoners wordt omschreven als aardig en sociaal, overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Lees ook: Nog veel vraagtekens rond dodelijke mishandeling Arnhemmer (73): ‘Ik hoorde ze ‘YouTube! YouTube!’ roepen’

Er gaan ook veel geruchten rond. De politie zegt deze geluiden te horen en mee te nemen in het onderzoek. Eerder werd al bekend dat er een team van 25 rechercheurs op de zaak is gezet. Deze rechercheurs zijn onderdeel van het zogeheten Team Grootschalig Opsporing (TGO). Dat team wordt doorgaans op zaken gezet die een grote impact op de samenleving hebben.

Football news:

Joao Felix: Letico missen Suarez en Costa
Loko wist niet wat te doen toen Red Bull voor het eerst scoorde. Naumov, ongeveer 1:3
Gasperini over Atalanta: we zullen met een klein voordeel naar Amsterdam gaan
Striker Berisha van Salzburg: we waren beter dan Loko en verdienden het om te winnen
Pep on city 's eerste plaats in de Champions League groep: we speelden heel goed in alle wedstrijden
Shakhtar defender Vitao op 2:0 met Real Madrid: het belangrijkste is niet te hoog te vliegen in de wolken
Kiknadze en Meshcheryakov-uit! Rabiner na Loko ' s nederlaag door Red bull Sport-Express Journalist Igor Rabiner