Netherlands

Nog geen verzoek om hulp vanuit Turkije en Griekenland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft na de aardbeving in Turkije nog geen hulpverzoek ontvangen. De Nederlandse ambassade in Ankara onderzoekt of er Nederlanders in het gebied zijn die hulp nodig hebben. „Ze zijn bezig met een inventarisatie van wat er zoal nodig is”, aldus een woordvoerster. Premier Mark Rutte zei eerder dat het kabinet bereid is om Turkije en Griekenland te helpen na de „heel zware” aardbeving in de Egeïsche Zee.

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR, dat bestaat uit reddingswerkers en honden, is paraat. „Maar er is door Turkije en Griekenland nog geen beroep op ze gedaan om te komen helpen”, aldus de woordvoerster. De honden zijn getraind om slachtoffers onder het puin vandaan te halen.

Reisorganisaties TUI en Corendon laten weten dat er van hen geen reizigers in Turkije en op de Griekse eilanden zitten, omdat voor deze gebieden een oranje reisadvies geldt. Volgens de woordvoerster van TUI zitten er mogelijk wel Nederlanders die op eigen gelegenheid daar naartoe zijn gereisd.

Football news:

Suller over de wedstrijd met Istanbul: Dit zijn De Kampioenen van Turkije, het zal moeilijk zijn
Gasperini over de nominatie voor de beste coach van het jaar award: als we Liverpool verslaan, misschien krijg ik een paar stemmen
Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep
Antoine Griezmann: het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Ik heb genoeg van Barcelona, Antoine Griezmann heeft z ' n Interview met Movistar aangekondigd. In het bijzonder zal de Fransman spreken over zijn relatie met de Catalaanse striker Lionel Messi. Ik heb niet meer opgetreden sinds de presentatie [op de dag dat ik lid werd van Barca]. Zoals ik die dag al zei, Ik wil niet buiten het veld spreken, maar erop. Dat ben ik. Voetbal spelen is waar ik het beste in ben. Maar het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Er zijn veel dingen verzameld. Ik heb er genoeg van Diario Sport citeerde Griezmann als gezegde. Moe om de oorzaak van alle problemen te zijn.Het was luidruchtig rond Messi en tijdens de pauze voor de nationale ploegen-Griezmann' s voormalige agent liep over
West Brom keeper op brunu ' s penalty: je moet niet springen voor de kick
Brugge coach op de wedstrijd met Borussia: als je alleen verdedigt, heb je een betere kans om te verliezen