Netherlands

Nog eens: 18 wetenschappers over de toekomst met het coronavirus

Nauw bij de bestrijding van de coronauitbraak betrokken Nederlandse wetenschappers zijn er van overtuigd dat het virus SARS-CoV-2 en de ziekte die daar het gevolg van is, covid-19, niet meer weggaan. Het virus wordt endemisch. We doen er goed aan om ermee te leren leven, stellen zij, zoals we dat ook gewend zijn te doen met andere virussen.

Dat was de rode draad van een uitvoerig en veelgelezen artikel dat de NOS zaterdag 27 februari publiceerde. Dat stuk bevatte een beperkte selectie van de antwoorden van de 18 experts op zeven vragen die de NOS hen voorlegde.

Een aantal lezers en ook enkele van de betrokken wetenschappers vroegen om publicatie van de volledige antwoorden van alle 18 geïnterviewden op de gestelde vragen.

Alle betrokkenen hebben daarmee ingestemd. In bijgaande pdf staan de integrale antwoorden van elk van de 18 epidemiologen, immunologen, vaccinologen, microbiologen en virologen op de vragen die de NOS hen stelde.

Football news:

Coach Athletic Marcelino: Barcelona versloeg ons in de bekerfinale omdat ze duidelijk beter waren
Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven