Netherlands

No Surrender-voorman wil niet getuigen in zaken medeverdachten

Voormalig No Surrender-voorman Henk Kuipers heeft dinsdag bij de rechtbank in Groningen geweigerd te getuigen in de zaken tegen twee medeverdachten. Hij had bij eerdere zittingen gezegd dit wel te willen doen, maar heeft zich bedacht.

Kuipers wordt met drie andere ex-leden van de motorclub - Klaas Otto, Rico R. en Theo ten V. - verdacht van het leiden van een criminele organisatie. Kuipers legde dinsdag uit dat hij teleurgesteld is. De rechters hadden zijn verzoek afgewezen om zijn enkelband te verwijderen. „Ik heb het gevoel dat wat ik zeg tegen mij gebruikt wordt”, aldus de Emmenaar. Hij beriep zich vervolgens op zijn verschoningsrecht.

De advocaten van R. en Otto, en Otto zelf, stelden een paar vragen, zonder succes. „Dit is trekken aan een dood paard”, concludeerde de voorzitter van de rechtbank. Kuipers is dinsdag ook getuige in de zaak tegen Ten V. De voorzitter verwacht dat Kuipers ook dan niks gaat zeggen.

Het proces loopt al sinds 2018. Door onder meer een tweevoudige wraking van de rechtbank is de inhoudelijke behandeling nog niet afgerond. Het Openbaar Ministerie komt 28 september met de strafeisen tegen alle verdachten.

Bij het gerechtshof in Leeuwarden loopt momenteel een door No Surrender ingesteld hoger beroep tegen het verbod van de motorclub. Dit werd vorig jaar opgelegd door de rechtbank in Assen.

Otto is bovendien nog verwikkeld in een strafzaak waarin het OM hem verdenkt van het beïnvloeden van getuigen. Tegen hem eiste het OM op 17 september, voor de rechtbank in Breda, een celstraf van twee jaar. De verklaringen van de getuigen gingen over afpersing door Otto, waarvoor hij zes jaar cel heeft gekregen. Deze zaak loopt nog in hoger beroep.

Football news:

Alberto Zaccheroni: Ibrahimovic had een grotere invloed op het Italiaanse voetbal dan Cristiano Ronaldo (4). Voormalig Juventus en AC Milan coach Alberto Zaccheroni deelden zijn mening over het belang van Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic voor het Italiaanse voetbal. Ik heb in mijn carrière grote kampioenen gecoacht, maar het enige wat ik betreur is dat ik Ibrahimovic nooit heb gecoacht. Het is eeuwig. Ik begrijp niet waarom hij nooit de Gouden Bal heeft gewonnen. Hij had meer invloed op het Italiaanse voetbal dan Cristiano Ronaldo. Het is geen toeval dat veel jonge spelers exponentieel zijn gegroeid sinds zijn aankomst. Hij scoort niet alleen doelen. Hij geeft vertrouwen aan al zijn partners en draagt het team op zijn schouders in moeilijke momenten, zei Zaccheroni
Borussia kan niet te veel op Holland vertrouwen. Hij speelde alle wedstrijden voor het nationale team
Simone Inzaghi: Borussia is een van de acht beste teams in Europa. Lazio moet agressief spelen. Simone Inzaghi sprak voor de Champions League wedstrijd met Borussia Dortmund. Wij zouden graag zien dat onze fans bij ons zijn als het team terugkeert naar de Champions League. Lazio moet agressief tegen Borussia spelen. Ze behoren tot de acht beste teams in Europa. Het zal een zeer moeilijke wedstrijd worden. We hebben een geweldig optreden nodig. Ik wil dat de spelers reageren op het verlies van Sampdoria in Serie Azei de coach
Ramos miste Real Madrid ' s trainingssessie en zal waarschijnlijk niet Shakhtar
Cesar Azpilicueta: Sevilla versloeg Manchester United in de Europa League, maar Chelsea thuis zou klaar moeten zijn voor de strijd.Chelsea Defender Cesar aspilicueta beoordeelde de kracht van Sevilla voor de Champions League wedstrijd. Wij kunnen en kunnen voor alles vechten. We hebben veranderingen in het team, maar sinds 2012 heb ik er nog steeds vertrouwen in dat we voor alles kunnen vechten. De start van dit jaar in de Premier League was niet wat we wilden, maar de Champions League opent nieuwe kansen. Sevilla versloeg Wolverhampton en Manchester United in de Europa League vorig seizoen. Ze willen het spel beheersen. Na het verliezen van de bal, proberen ze het zo snel mogelijk terug te krijgen. Ik ken de coach van Sevilla van het nationale team. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar we zijn Chelsea, we spelen thuis en we moeten klaar zijn voor de strijdzei de Spanjaard
Sergey Rebrov: toen we Barcelona met 4-0 versloegen, vertelde Figo me dat we ze vernietigd hadden
Julen lopetegui: het opleggen van onze stijl aan Chelsea is het idee van Sevilla